Datum plaatsing: 07-03-2015 22:31:00

Verslag en foto's: ADO verliest thuis tegen Heerenveen: 0-1

In een spannende wedstrijd liet ADO Den Haag zien dat het tegenwoordig initiatief durft te nemen en aanvallend voetbal op de mat kan leggen. Heerenveen gokte op de counter en trok met een individuele actie in het Haags Kwartier de volle winst naar zich toe.

Na weer eens een tumultueuze week waarin Fontein opstapte, omdat hij zogezegd geen loopjongen wilde zijn en Wang counterde dat zijn vertrouwen in Fontein niet voor niets tot het nulpunt gezakt was, moest ADO de volgende stap op weg naar lijfsbehoud aanpakken. Heerenveen was de tegenstander.
ADO startte met de vaste opstelling en zette Heerenveen direct goed vast. ADO probeerde te jagen en de vleugels te gebruiken om Kramer in stelling te brengen. Dat leverde veel 'bijna kansen' op en veel dreiging, maar grote kansen kwamen er niet echt van. Wilson was na een mooie actie dichtbij de openingstreffer met een hard schot in de korte hoek, maar de keeper van Heerenveen pakte de bal knap. Wilson was sowieso sterk in de eerste helft en Heerenveen kwam in de hele eerste helft niet tot één schot op doel. ADO was gretiger, had continue de tweede bal en kwam zo af en toe tot leuk voetbal.

ADO had weer eens zelf een penalty moeten krijgen nadat Kramer ondersteboven werd gelopen, maar we hebben ondertussen de hoop opgegeven dat we ooit nog een penalty mee gaan krijgen. En dat gebeurde dus ook niet.
In de tweede helft kwam Heerenveen wat sterker voor de dag. Het middenveld bleef zwak, maar de spitsen stonden een stuk scherper en voerden de spanning op. ADO bleef voetballen en bleef de bal goed rondspelen.
Een vrije kopkans na een voorzet  van van Duinen werd door Kramer recht op de keeper gekopt. Dat was ook de laatste actie van van Duinen, want hij werd gewisseld. Nadat de onvermoeibare spits van ADO naar de kant werd gehaald verdween de angel uit het spel van ADO. De druk op Heerenveen verdween en de spanning nam toe. Heerenveen loerde en voelde zijn kans komen.
Oh ja, en werd er weer een penalty onthouden aan ADO. We hebben het er maar niet meer lang over.

In het luidkeels aangekondigde Haags Kwartiertje ging het nu eens mis. Slagveer maakte met een individuele actie het verschil tussen winst en verlies. Hij kapte  en draaide en met een puntertje scoorde hij de 0-1 in de 80e minuut. ADO viel nog aan met de moed der wanhoop, maar het middenveld kon het niet meer belopen, de vleugelspelers werden niet meer bereikt, en het zat ook nog eens niet meer. Kramer kreeg nog een goede kans en de weer matig spelende Zuiverloon miste de grootste kans vlak voor tijd.
Een thuisnederlaag dus. We waren bijna vergeten hoe het voelde. Volgende week hopen we de kater weg te spoelen met een overwinning op Heracles. Dan zijn we een heel end op weg naar een nieuw jaar Eredivisie.