Datum plaatsing: 01-03-2015 16:38:00

Verslag & foto's : FC Groningen - ADO Den Haag 1-1

ADO Den Haag heeft zijn Haags kwartiertje weer eer aan gedaan. Net als vorige week tegen FC Zwolle wachtte het wel tot de laatste seconden om een punt mee naar huis te nemen: 1-1.

We beginnen niet -zoals het hoort- bij het begin van de wedstrijd. We beginnen bij het verhaal gedurende de wedstrijd.
ADO Den Haag speelde vandaag weer eens ouderwets tegen 12 man. Elf van de tegenstander én de scheidsrechter. Vandaag was het wel weer heel erg: twee onterechte penalties tegen en een overduidelijke penalty vanwege hands werd niet gegeven. Tellen we de vervelende van der Velden nog niet eens mee, die wel drie keer zijn tweede gele kaart had kunnen krijgen.

Maar goed, het verhaal eindigde dus goed. ADO kreeg in zijn laatste minuten een paar levensgrote kansen, maar wist in de dying seconds daadwerkelijk nog te scoren. Uit de zoveelste corner van dit jaar, wist ADO nu voor het eerst te scoren. Meijers haalde uit en Houtkoop wist de bal nog mooi te raken, waardoor de verdediger op de lijn er niet bij kon: 1-1.

Dan toch nog even het verloop van de wedstrijd. Zo'n 500 supporters waren ADO Den Haag nagereisd en zij zorgden voor een prima sfeer in het verder stille (en behoorlijk lege) Euroborg stadion. ADO startte -toch enigszins verrassend- met Derijck in de basis, waar Kanon toch wel half verwacht werd. Verder waren er geen verassingen. ADO en FC Groningen waren behoorlijk in evenwicht. Eigenlijk was de eerste helft ronduit saai. FC Groningen durfde niet vol aan te vallen en ADO wachtte het rustig af. Omdat de vleugels nauwelijks bereikt werden, bleef de wedstrijd statisch en zonder vaart. Er waren eigenlijk geen kansen te noteren.

Na de rust, barstte het duel dan wel los. Kramer was met een hamstring blessure achter gebleven in de kleedkamer en voor hem in de plaats kwam Schet in de ploeg. FC Groningen begon wat aan te dringen, maar hoefde eigenlijk geen moeite te doen. De scheidsrechter vond het nodig om zijn stempel te drukken. Eerst gaf hij een penalty tegen ADO Den Haag nadat Wormgoor wat hem betretf een overtreding op Chery maakte in de 16 meter. Uit de herhaling bleek duidelijk dat Chery zich liet vallen, maar goed. Van der Velden nam de penalty en Hansen hield die bal knap tegen. Tijd om daar moed uit te putten had ADO niet want een minuut later floot de scheidsrechter weer voor een penalty, nu wegens vermeend hands van Derijck. En ook deze was onterecht. Uit de herhaling bleek dat hij hem gewoon met de borst raakte.
De penalty van Chery ging er wel in en zorgde voor de 1-0.

Daarna zakte FC Groningen ver terug en kreeg ADO grip op de wedstrijd. Het creeerde ook wat kansen. Daarnaast had ook ADO een penalty moeten krijgen nadat een hard schot uit de 16 vol op de arm werd geraakt en van richting werd veranderd. Het was bijna een herhaling van het schot van Wilson bij FC Dordrecht uit, waar ook overduidelijk hands werd gemaakt.  Maar dit was dan wel 'aangeschoten' hands volgens de scheidsrechter. Om gek van te worden.

Fraser ging daarna aanvallend wisselen, maar daardoor verloor ADO de grip op het middenveld en leek de wedstrijd dood te bloeden. Ook FC Groningen had nog wat kansen op de 2-0, maar met name Mahi en Chery verzuimden te scoren. De kansen kwamen pas toen ADO 'alles of niets' ging spelen. Nadat in de 92e minuut Houtkoop nog een enorme kans kreeg die knap werd gered, was de daarop volgende corner dus wel raak. Meijers raakte de bal hard en het voetje van Houtkoop bezorgde de Haagse formatie een punt. ADO Den Haag is ondertussen vijf wedstrijden ongeslagen en dat voelt natuurlijk lekker. Volgende week speelt ADO thuis tegen SC Heerenveen.