Datum plaatsing: 24-02-2015 22:15:00

Vrouwenvoetbal: rode kaart in 1e minuut maakt ADO kansloos tegen Ajax

Na de 2-5 overwinning afgelopen vrijdag tegen het Belgische Oud Heverlee Leuven stond er dinsdagavond alweer een wedstrijd voor de vrouwen van ADO Den Haag op het programma: de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Na de eerste balomwentelingen stond ADO Den Haag al voor het doel van Laura du Rij, maar helaas wisten Renate Jansen en Franca van de Kuilen de thuisclub niet op voorsprong te zetten.
Daarna gebeurde er al in de eerste minuut iets waardoor dit duel al een verloren zaak voor ADO Den Haag zou worden. De Haagse keepster Koorevaar kreeg rood wegens hands buiten het strafschopgebied. Daarna kwam Isa Pothof in het doel, wat meteen ook haar debuut betekende. Franca van de Kuilen fungeerde als wisselspeler voor Pothof en uit de vrije trap die de Amsterdamers te goed hadden scoorde oud ADO Den Haag speelster Tessel Middag voor Ajax de 0-1.

De topscorer van ADO Den Haag, Lineth Beerensteyn was een van de weinige speelsters van ADO die door de Amsterdamse defensie heen kon dringen. Na een paar pogingen was het dan ook raak. Beerensteyn gaf een voorzet en een speelster van Ajax werkte de bal in eigen doel 1-1.  Tot een minuut voor rust wisten de 10 Haagse dames stand te houden, maar door een doelpunt van de tegenstander werd de rust in ingegaan met een voorsprong van 1-2 voor de tegenpartij.

Na de rust was de wedstrijd een gelopen zaak. ADO kwam er bijna niet meer aan te pas en de tegenstander wist nog 4 maal te scoren, wat de eindstand op 1-6 bracht.

Vrijdagavond wacht er alweer een wedstrijd voor de ADO Den Haag vrouwen. Dan speelt het team een uitwedstrijd tegen FC Zwolle.