Vrouwenvoetbal: ADO Den Haag te sterk voor Oud Heverlee Leuven

Vrijdagavond speelde het team van Marcel Valk de uitwedstrijd tegen de hekkensluiter van de BeNeLeague het Belgische OH Leuven

Trainer Marcel Valk had aan de opstelling van zijn basiselftal moeten sleutelen door het plotselinge vertrek deze week van Kitty Susan, Tula de Wit en Daphne in 't Veld.

Het speel veld zag er door de vele regen zompig uit, maar was goed bespeelbaar.

Hoewel de thuisploeg slechts 1 punt uit 15 wedstrijden heeft gesprokkeld moest ADO Den Haag in het begin van de wedstrijd alle zeilen bijzetten. Tot twee maal toe werd een voorsprong voor de Belgische ploeg weggewerkt door doelpunten van Renate Jansen. Daarna was het ADO die op voorsprong kwam. Wederom was Renate Jansen belangrijk bij het doelpunt. Een voorzet van haar kwam bij de tegenstander terecht, die de bal niet wist weg te werken waarop die in eigen doel terecht kwam: 2-3.

In de tweede helft was de wedstrijd eigenlijk al na zes minuten gespeeld. Het werd 2-4 door Lineth Beerensteyn en later werd het nog 2-5 door het derde doelpunt in de wedstrijd van Renate Jansen.

ADO Den Haag staat nu op de vierde plek in de BeNe League met 29 punten uit 16 wedstrijden.

Dinsdag staat de thuiswedstrijd tegen Ajax, de nummer 2 op de ranglijst, op het programma. De wedstrijd begint om 19.30 uur in het Kyocera Stadion