Datum plaatsing: 14-02-2015 23:35:00

Verslag en Foto's : ADO Den Haag op de valreep langs NAC: 3-2

ADO Den Haag heeft op de valreep drie punten overgehouden aan de degradatiekraker tegen NAC Breda. Kramer werd de gevierde man met twee doelpunten en snoerde daarmee al zijn criticasters én coach Fraser de mond.

Vooraf was iedereen vooral benieuwd naar de opstelling. Fraser koos voor de twee vleugelspitsen met één centrale spits: Kramer. Van Duinen moest dus op de bank plaats nemen.
ADO Den Haag speelde vanaf het begin prima. NAC had geen verassende tactiek: verdedigen en tijd rekken. Het vreemdelingenlegioen die het trouwe publiek uit Breda dit jaar moet slikken kwam voor de counter. Demy de Zeeuw speelde wel direct mee. De in Den Haag verguisde middenvelder liet zich direct gelden. Waar ADO de eerste tien minuten aardig wat kansen verprutste, was hij het die NAC op voorsprong zette. NAC was nog geen twee keer over de middenlijn geweest, maar had al wat het wilde. Een voorsprong en de kans om zich in te graven.
ADO bleef eigenlijk goed voetballen. De twee vleugelspitsen geven ADO Den Haag werkelijk vleugels en voor het eerst dit seizoen kon ADO langdurig druk zetten en aanvallen, in plaats van reactievoetbal te spelen en te hopen op een uitbraak.
De kansen kwamen dan ook. Vooral Alberg mocht het zich aanrekenen dat ADO niet scoorde. Toch had NAC ook op 0 - 2 kunnen komen. Fernandez -die een vervelende en nare voetballer blijft, waarvan wij toch vooral blij zijn dat hij niet bij ons speelt- kwam in een uitbraak oog in oog met Hansen, maar die hield ADO knap overeind. Kansen waren er dus genoeg, maar met rust was het gewoon 0-1.

Na de hervatting werd het voetballend minder. ADO had desondanks na een minuut alweer op voorsprong kunnen komen, maar verzuimde dat. Alhoewel het voetballend dus minder werd, bleven de kansen wel komen, maar wel voor beide kanten. Nadat NAC slim de buitenspelval ontliep schoot NAC hard op de lat.
De gelijkmaker viel uiteindelijk (terecht). En het was Kramer die het verschil maakte. Na een diepe bal, wist hij met een soort stiftje de uitblinkende Ten Rouwelaar te verschalken: 1-1.
Waar heel Den Haag voor de winnende treffer ging, was het nog geen drie minuten later weer De Zeeuw die NAC op voorsprong schoot. ADO kon weer opnieuw beginnen. Het leek een onmogelijke missie. Toch bleven de kansen komen. Tot twee keer toe werd de bal prachtig door Ten Rouwelaar gered en was ook Hansen belangrijk: hij hield tot twee keer toe ADO Den Haag op de been.bij counters van ADO.

De echte ommekeer kwam door twee wissels. Eerst kwam van Duinen het veld in voor Kristensen, waardoor ADO met een 3-4-4 opstelling speelde. Even later werd bij de tegenstander  De Zeeuw gewisseld, wat een zware aderlating op het middenveld van NAC betekende. Van Duinen joeg -zoals hij dat kan- de verdedigers op en het middenveld werd weer van ADO.
De 2-2 viel door een spaarzaam foutje van Ten Rouwelaar. Hij werd door een schot op afstand van Malone verrast en de net ingevallen Houtkoop wist het buitenkansje te verzilveren.
Daarna bleef ADO redelijk rustig, alhoewel het verdedigend nog rammelde. Maar Kramer maakte alles goed. Met een prachtige kopbal naar achteren verschalkte hij Ten Rouwelaar en hield de drie punten in Den Haag en dompelde Breda in rouw.

ADO staat nu vier punten los op de nummer 16 - Heracles- die vanavond verassend met 2-0 van Feyenoord won. We zijn er nog niet, maar desondanks ziet de toekomst er wat rooskleuriger uit.... PEC Zwolle is de volgende!

ado den haag wint van NAC Breda 3-2