17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 07-02-2015 22:43:00

Verslag en foto's FC Dordrecht - ADO Den Haag (0-0)

ADO Den Haag speelde zaterdagavond tegen het via de nacompetitie gepromoveerde FC Dordrecht.

De laatste uitwedstrijd die ADO Den Haag tegen FC Dordrecht speelde was in september 2007 toen ADO Den Haag net als Dordrecht in de Jupiler League speelde. De uitslag was toen maar liefst 5-0 voor FC Dordrecht.

Dat FC Dordrecht een niet te onderschatten team is blijkt ook vaak uit de oefenwedstrijden die ADO Den Haag bijna jaarlijks tegen de Dordtse club speelt. ADO Den Haag Trainer Henk Fraser had van tevoren dan ook aangegeven dat alhoewel de club aan de Krommedijk momenteel hekkensluiter van de Eredivisie is, er van onderschatting geen sprake mocht zijn.

ADO Den Haag speelde in een ongebruikelijk uittenue. Doordat de thuisploeg in groene shirts met witte broeken speelt, kon ADO niet in het gebruikelijke blauwe uittenue spelen. Daarvoor in de plaats speelde ADO in de witte shirts met de geel/rood/groene banen met de daarbij absoluut niet passende groene broeken. Tot zover ons modeverslag :)

Henk Fraser had flink aan de opstelling gesleuteld, gedeeltelijk omdat Kramer nog niet helemaal wedstrijdfit was na zijn blessure en ook om de nieuwelingen Iakovenko en Wilson Eduarda in te passen.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Gözübüyük, die met name in de eerste helft een grote stempel op de wedstrijd drukte.

Voor beide teams stond er veel op het spel. FC Dordrecht wil graag van de rechtstreekse degradatieplaats af en ADO Den Haag wil het gat met de nacompetitieplekken vergroten.

Het was te merken in het begin van het spel. Er werd van beide kanten veel druk uitgeoefend en daardoor waren de ruimtes klein, waardoor er weinig kansen gecreeerd konden worden. Toen die kansen er voor ADO Den Haag  kwamen om op voorsprong te komen, was het scheidsrechter Gözübüyük die roet in het eten gooide.
In de 31e minuut haalde Wilson uit en schoot de bal hard op het Dordtse doel. De bal werd door Dordrechtspeler van Overeem met zijn arm van de doellijn gehaald. Een strafschop en een rode kaart waren hier op zijn plaats geweest, maar de scheidsrechter zag er geen hands in. Vijf minuten later schoot Iakovenko de bal achter de Dordtse doelman Robbert te Loeke, 0-1!  Dacht men...., want maar liefst anderhalf minuut later (!) kwam Gözübüyük op zijn beslissing terug. Via een van zijn assistenten had hij te horen gekregen dat Danny Bakker tijdens het doelman achter de achterlijn  zou hebben gestaan. En dus keurde de scheidsrechter het doelpunt alsnog wegens buitenspel af. Het zorgde allemaal voor veel commotie onder de toeschouwers.

Na de rust waren er niet veel kansen meer voor beide ploegen.  De enige spannende momenten waren een opstootje tussen de spelers en een irritatiemoment tussen doelman Martin Hansen en Dordrechtspeler Biekman. Biekman ergerde zich aan Hansen en pakte hem bij zijn hoofd. Hansen kreeg geel, maar spaarde Biekman die al een gele kaart op zak had. Na dit incident werd Biekman meteen door Dordrechttrainer Ernie Brandts gewisseld.
Pas aan het einde van de wedstrijd was er voor de inmiddels ingevallen Michiel Kramer een dot van een kans, maar hij kon de bal net niet achter de uit zijn doel gelopen keeper krijgen. Ook Alberg en Zuiverloon waren dicht bij een doelpunt. Van de thuispoeg was Overeem dicht bij een voorsprong. De bal raakte echter alleen de paal van het Haagse doel. En zo bleef de stand gelijk als waarmee de wedstrijd begonnen was: 0-0. Een schamel puntje voor beide clubs.

Gezien het vertoonde spel konden beide trainers en supportersscharen ondanks de arbitrale dwalingen met het behaalde punt leven.

Zaterdagavond om 20.45 uur speelt ADO Den Haag wederom een zespuntenwedstrijd. De Brabantse degradatieconcurrent NAC is dan de tegenstander.

Mede door de Stichting Ambulancewens kon de ernstig zieke ADOfan Royd deze wedstrijd bijwonen en even voor het uitvak poseren