19 TOP 36 10 3 23 33
20 JUT 36 5 9 22 24

Datum plaatsing: 25-01-2015 18:53:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag ook tegen GAE met lege handen

ADO Den Haag heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen GA Eagles met 1-0 verloren. ADO Den Haag speelde in de eerste helft beter dan Go Ahead, maar werd door een onterechte rode kaart en penalty naar een nederlaag gespeeld.

ADO Den Haag startte eigenlijk wel aardig. Het was duidelijk dat de wedstrijd voor beide ploegen van groot belang was, maar ADO speelde met wat meer flair en durf en verloor voor het eerst sinds tijden niet de slag op het middenveld.
Veel kansen leverde het niet op. De wedstrijd werd vooral gekenmerkt door veel balverlies, maar doordat het tempo hoog was, maakte dat de wedstrijd wel spannend.

Het lukte Go Ahead niet om het spel te maken en ADO zat dus goed in de wedstrijd. Alleen Alberg viel behoorlijk uit de toon. Op belangrijke momenten waarop hij het spel kon (moest) maken, verloor hij de bal, waardoor ADO dus nauwelijks echt gevaarlijk werd.

Vlak voor rust veranderde dat. Eerst kwam Kramer uit een counter ook in oog met de keeper van Go Ahead, maar de keeper kon zijn schot keren. Vlak daarna was Den Haag weer gevaarlijk en kwam de bal op de rand 16 voor de voeten van Kramer terecht. Die miste de bal echter volledig zodat het niet eens een schot op goal werd.

Daarna besloot de scheidsrechter het spel eens goed te beinvloeden. Wesley Verhoek, die in de basis bij Go Ahead startte en lang niet slecht speelde, zette door, Wormgoor gleed naar de bal en raakte daar al glijdend de bal. Eerder gebeurde dat in het Deventer strafschopgebied nog opzichtiger, maar dat werd weggewuifd. Zo niet bij ADO: penalty en een rode kaart voor Wormgoor. De penalty werd ingeschoten en ADO stond met de rust ineens achter en met tien man op het veld.

Na rust was het nog wel spannend, maar vooral omdat Go Ahead weigerde de 2-0 te maken. Na vijf minuten in de tweede helft had Marnix Kolder al twee enorme kansen gehad, en ook daarna waren Turuc en Lambooij gevaarlijk. Maar de 2-0 bleef uit en ADO bleef leven. Maar zonder kansen en zonder echte hoop op een punt.

Wel had de scheidsrechter - als we dan toch een beetje aan het klagen zijn- met gemak ook Sander Duits van Go Ahead zijn tweede gele kaart mogen geven na een charge op Alberg. Maar uiteraard gebeurde dat niet. Tien minuten voor tijd koos Fraser voor alles of niets door zowel Houtkoop als Schet in te zetten. Ebuehi was al eerder ingevallen. Het leverde in de allerlaatste minuten wel wat hachelijke momenten op. Go Ahead liep naar achter en ADO kreeg nog een klein kansje nadat van Duinen mooi doorgaf. De bal wilde er echter niet in en zodoende was het feest in de Adelaarshorst. Go Ahead kruipt weg van de nacompetitieplek. ADO zit er midden in, met wedstrijden tegen Feyenoord en FC Twente op het programma. Het ziet er slecht uit en er zijn vooral weinig aanknopingspunten te halen.

Het spel in de eerste helft was qua inzet dan wel voldoende, qua spel leek het nog nergens op. We hebben al wedstrijden lang geen nette aanval meer gezien en het balbezit per wedstrijd is rond de 30%. Daaruit valt weinig positiefs te halen. UIthuilen en opnieuw beginnen. Om te beginnen tegen Feyenoord. Against all odds!