Datum plaatsing: 23-01-2015 22:13:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's ADO Den Haag - SC Heerenveen

Na het teleurstellende verlies vorige week vrijdag in de uitwedstrijd tegen Anderlecht, was het er de Haagse vrouwen uiteraard alles aan gelegen om de thuiswedstrijd tegen laagvlieger SC Heerenveen drie punten te pakken.

De Haagse vrouwen kwamen in de 2e minuut van de wedstrijd al op voorsprong door een doelpunt van Tessa Oudejans. En gelukkig werd de vroege voorsprong niet net zoals vorige week tegen Anderlecht al gauw weggegeven. Integendeel, Het team van Marcel Valk zette druk en 20 minuten later verdubbelde Renate Jansen de score. SC Heerenveen wist de weinige kansen die het kreeg. o.a. een vrije trap na een overtreding van een ADO Den Haag speelster niet te benutten.
Vlak voor rust maakte Tessa Oudejans, op een voorzet van Lineth Beerensteyn, haar tweede doelpunt van de wedstrijd en bracht haar ploeg op een 3-0 ruststand.

Na de rust had ADO Den Haag een paar grote kansen om de score uit te bouwen, maar de bal kwam op de paal van het Heerenveense doel en even later wist de Friese doelvrouwe de bal nipt uit het doel te houden. Vlak daarna wist Heerenveen toch terug te komen door een doelpunt van Tiny Hoekstra: 3-1. Net voor tijd maakte Michelle Vrieling een fraai doelpunt, wat de eindstand op 4-1 bracht.

Drie verdiende punten dus in de knip en volgende week vrijdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan speelt ADO Den Haag vrouwen tegen de koploper van de Bene League: Standard Luik.