Datum plaatsing: 17-01-2015 11:49:00

Vrouwenvoetbal: verslag en foto's RSC Anderlecht - ADO Den Haag

ADO Den Haag speelde vrijdagavond de eerste uitwedstrijd na de winterstop in Tubeke tegen het vrouwenteam van RSC Anderlecht.

De wedstrijd begon tien minuten later, omdat de Haagse formatie, net zoals overigensde redactie van ADOfans.nl,  wat later bij het stadion aankwam door een gigantische file op de ring Brussel waardoor over de laatste kilometers bijna een  uur werd gedaan.

Het team van Marcel Valk begon goed aan de wedstrijd en Lineth Beerensteyn scoorde na 11 minuten speeltijd de 0-1 voor ADO Den Haag. ADO leek een maatje te groot voor het Brusselse team, maar helaas kwam in de 17e minuut de ommekeer. Pauline Crammer wist te profiteren van een te korte pass van de Haagse doelvrouw Jennifer Vreugdenhil en haar ploeg op een gelijkstand te zetten.
Daarna raakten de Haagse dames compleet uit hun spel. Vlak voor rust zette de thuisclub de stand op 2-1.

In de eerste minuut na de rust werd het zelfs 3-1. ADO Den Haag kwam er bijna niet meer aan te pas. Op wat kansjes voor Kitty Suzan, Lineth Beerensteijn en Renate Jansen na was de thuisploeg oppermachtig. De geïrriteerdheid bij ADO nam begrijpelijkerwijze toe en dit resulteerde in een gele kaart voor Kitty Suzan die zich boos maakte over de Belgische keepster die overigens met een gestrekt been uitkwam.
Maar de ellende was nog niet voorbij, vijf minuten later kende scheidsrechter Lois Otte Anderlecht een penalty toe, vanwege een overtreding van Judit Frijlink in de 16 meter. Deze werd goed benut, waardoor Anderlecht met 4-1 voor kwam te staan.
In die stand kwam ondanks de 5 minuten extra tijd geen verandering meer.

ADO Den Haag speelt vrijdag 23 januari thuis tegen SC Heerenveen.