Datum plaatsing: 08-01-2015 16:48:00

Verslag en foto's oefenduel ADO Den Haag - Skenderbeu (2-0)

ADO Den Haag speelde donderdagmiddag tijdens het trainingskamp in Estepona een oefenwedstrijd tegen de landskampioen van Albanië, KS Skenderbeu.

Er was dezelfde dag aanvankelijk ook nog een oefenwedstrijd 's ochtends voor het tweede elftal gepland tegen het plaatselijke Linense, maar de wedstrijd werd een dag van te voren afgeblazen wegens een aantal niet wedstrijdfitte spelers van ADO Den Haag.

Ondanks een gebroken vinger die Hansen een paar weken geleden opliep, stond hij de eerste helft van deze wedstrijd gewoon in het doel.

De wedstrijd is een serieuze voorbereiding op de thuiswedstrijd die ADO Den Haag 17 januari tegen SC Cambuur speelt.
Daarom speelde de voor die wedstrijd geschorste Kramer niet mee. Opvallend was dat  Fraser de 1ste helft aanvoerder Alberg op de bank liet.
Trainer Henk Fraser probeerde in de eerste helft wat tactische technieken uit. Zo zette hij Ebihue aan de linkerkant voor, om Mike van Duinen te bedienen.

De eerste helft kregen de zo'n 140 toeschouwers een levendige wedstrijd te zien, met overwicht van ADO Den Haag. Maar het overwicht werd de eerste helft niet benut, zodat de rust met 0-0 werd ingegaan.

Na de rust kwamen  Zwinkels, Hevel, Alberg ten koste van Hansen, Bakker en Jansen in het veld.

Vito Wormgoor  en Timothy Derijk hadden via het hoofd kans om ADO Den Haag op voorsprong te brengen, maar  de bal wilde maar niet in het net.  Ook Skenderbue had nog een kansje: Zwinkels stopte in de 65e minuut  de  bal na een vrije trap van Skenderbeu.
Twee minuten later werden Schet en Gehrt gewisseld voor Houtkoop en jeugdspeler Kasteneer.

In de 76e minuut leek de ingevallen Alberg ADO  op voorsprong te brengen, maar het doelpunt was buitenspel. Een minuut later was het dan toch raak: Alberg scoorde op een voorzet van Kasteneer alsnog: 1-0.
Direct erna kwamen  Merencia  en Fecunda in het veld voor  Ebihue en Van Duinen.

In de 83e minuut verdubbelde Houtkoop de stand voor ADO Den Haag: 2-0.
Dat werd dan ook de eindstand van de 8e oefenwedstrijd van het seizoen, waarin de invallers het verschil maakten.

bron van deze foto: twitter van Onno Hansum