17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 13-12-2014 22:51:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Excelsior (2-2)

ADO Den Haag heeft zich vanavond in de thuiswedstrijd tegen Excelsior een slechte dienst bewezen door maar één punt te pakken uit dit zo belangrijke duel.

ADO Den Haag speelde in een bijna uitverkocht huis deze onverwachte degradatiekraker. Dat klinkt positief, maar ADO had alle seizoenskaarthouders de gelegenheid gegeven een gratis kaart te bestellen. Dat de wedstrijd desondanks niet uitverkocht was, zal ongetwijfeld 'aan de overkant' teleurstellend zijn, maar iedereen die de wedstrijd zag, snapt waarom mensen niet staan te springen om een wedstrijd van ADO Den Haag bij te wonen.

Desondanks was er vooraf een prima sfeer en ook een mooie 'sjaal actie' die een panorama overzicht van het stadion moet geven in het nieuwe ADO museum wat op onze 110e verjaardag (1 februari 2015) moet openen.

ADO startte met de gebruikelijke elf. Aanvankelijk leek er weinig te duchten van het kleine Excelsior. ADO speelde met weinig tempo en beleving, maar Excelsior was duidelijk niet naar Den Haag gekomen om drie punten te halen. Al 23 wedstrijden hadden ze uit niet gewonnen, dus een punt was prima. Toch leek de winst er  ineens van te komen. Ind e 15e minuut liet Kanon zijn man wel heel makkelijk opkomen en die schoot van 20 meter vervolgens prachtig raak: 0-1.
Het had een wake-up call moeten zijn, maar dat bleek toch niet zo. Excelsior kreeg via de aan Excelsior verhuurde (en dus bij ADO blijkbaar overbodige) Gouriye een prachtige kans op 0-2. Hansen redde echter knap. In de 33e minuut maakte Gouriye het alsnog goed. Na  een slecht weggewerkte bal zorgde hij in de 33e minuut alsnog voor de 0-2.
Het was aan Mike van Duinen te danken dat de wedstrijd niet kansloos verloren werd. Amper twee minuten later kwam een vrije trap van Alberg pardoes voor zijn voeten en hij schoot hard en overtuigend de 1-2 in de korte hoek. Drie minuten later kon het stadion alweer juichen. De verder zwak spelende Zuiverloon was voorin blijven hangen en kreeg een diepe bal onder controle en wist de gelijkmaker te maken: 2-2.
Iedereen verwachtte dat ADO zou gaan stormen en met nieuw elan de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Niets was minder waar. In de tweede helft creeerde ADO nagenoeg niets. Het leek alsof de ploeg dacht dat een doelpunt vanzelf zou komen. Excelsior wachtte ondertuseen op de counter en kon met gemak de halfbakken aanvallende intenties van de haagse formatie verwerken.
En dat zorgde ervoor dat Excelsior uiteindelijk de grootste kansen kreeg. Gouriye kreeg in de korte hoek een mooie kans en vlak daarna nogmaals toen Vito Wormgoor een lange bal compleet verkeerd raakte en daarmee hem vrij voor de goal zette. Hansen bewees echter niet voor het eerst dat hij de beste speler van ADO Den Haag is.
In het haags kwartiertje leek even de vlam in de wedstrijd te slaan en de spelers leken te begrijpen dat alleen de drie punten telde. Henk Fraser had toen ook al de formatie naar een 4-2-4 formatie gewijzigd in de hoop iets te forceren. Het mocht uiteindelijk niet baten en dat was ook niet terecht geweest. ADO Den Haag verdiende niet te winnen en deed dat dus ook niet. ADO blijft dus op de 16e plek staan. Een plek die aan het einde van de rit op nacompetitievoetbal komt te staan. En dat hadden we aan het begin van het seizoen toch niet verwacht. Wellicht dat er volgende week tegen Heerenveen nog iets te gebeuren staat, maar veel hoop lijkt daar niet op te zijn. Als de ploeg niet het élan vind om wedstrijden te willen winnen, wordt het nog een hels karwei om een plek in de Eredivisie veilig te stellen.
Uitblinker vandaag: Hansen.  Kanon, Malone en Zuiverloon speelden zeer zwak.