Datum plaatsing: 12-12-2014 22:52:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's ruime overwinning ADO tegen KAA Gent

ADO Den Haag speelde vrijdagavond thuis tegen het Belgische KAA Gent. Dit onder toeziend oog van oud ADO Den Haag vrouwen coach Sarina Wiegman, thans assistent bondscoach vrouwenvoetbal.

Doordat er een maand geen BeNe League wedstrijden waren gespeeld, wegens de duels van het Oranje vrouwenteam, ontbrak het de dames aan wedstrijdritme.
Dat was in de eerste helft goed te merken. Beide teams hadden het moeilijk om goed in het spel te komen.
Er werden door beide teams maar een paar kansen gecreeerd, die zonder doelpunten bleven.

In de rust werd de 75.000e bezoekster van de ADO Den Haag vrouwenwedstrijden, Saida, verrast met een grote bos bloemen en een wedstrijdbal met de handtekeningen van alle speelsters erop.

Wat trainer Marcel Valk in de kleedkamer tegen de Haagse dames gezegd heeft is niet bekend, maar het  werkte blijkbaar zeer inspirerend op de dames, want direct na rust gingen ze goed van start. De tweede helft was nog geen drie minuten oud, of Kitty Susan wist de 1-0 op het scorebord tte zetten. Een kwartiertje later verdubbelde Renate Jansen de stand door de bal vanuit te lucht in 1 x  achter de Belgische doelvrouw Niky Evrard te deponeren.

De dames van Gent probeerden nog wel de aansluitingstreffer te maken, maar de Haagse verdediging maakte hen dat onmogelijk. Er bleef een kleine angst voor een aansluitingstreffer, maar die bleef gelukkig uit. En iedereen was al blij met de aanstaande 2-0 overwinning. Maar in de laatste minuut kwam er toch nog verandering in de stand, en ook ditmaal in het voordeel van de Haagse dames. Een van de Belgische speelsters maakte namelijk hands in de 16 meter waarop scheidsrechter Schul ADO Den Haag een terechte penalty toekende. Die werd door Renate Jansen goed benut. Daarna had ADO Den Haag zelfs nog kans op de 4-0, maar dat bleef Gent bespaard. Waarna de Belgen met lege handen de lange busreis terug naar huis maakten.

Omdat ook de andere topploegen in de BeNe League wonnen, blijft ADO Den Haag vooralsnog op de vierde plek staan. De volgende wedstrijd wordt op 19 december uit tegen FC Twente gespeeld.