Datum plaatsing: 07-12-2014 14:36:00

Verslag en foto's PEC Zwolle - ADO Den Haag 3-1

Alle verwachtingen kwamen vandaag weer eens uit. ADO Den Haag had niets te vertellen in Zwolle en verloor terecht met 3-1.

ADO Den Haag heeft het goede resultaat tegen Ajax geen vervolg weten te geven. In een bij tijd en wijle kolkend stadion, stond ADO Den Haag na afloop volkomen terecht met lege handen.
ADO Den Haag startte nog wel fris. Het leek PEC vroeg op te willen vangen en ze te dwingen tot het spelen van de lange bal. Dat liep een paar minuten goed, maar daarna bleek dat PEC toch teveel voetballend vermogen had om zich daardoor op te laten jagen.
Na een minuut of vijf had Zwolle een antwoord op de Haagse energie en dat liet zich vooral in een zeer sterke Jody Lukoki zien. In de eerste helft was hij Meijers steeds te snel af en het gevaar kwam van zijn kant.
Nadat Zwolle al snel twee enorme kansen kreeg op goed doorzetten van zijn kant, was het uiteindelijk de -laatste weken bekritiseerde- Kristensen die ADO op achterstand bracht. In het 16 meter gebied bracht hij zijn tegenstander ten val en de volledig terechte strafschop werd snoeihard ingeschoten: 1-0.

In de minuten die volgden, keek Fraser nog even aan of zijn manschappen zelf de wedstrijd konden kantelen. Toen dat niet gebeurde, greep hij zelf in. Na dertig minuten haalde Kristensen en Gehrt naar de kant en bracht Ebuehi en Houtkoop in het elftal. Een groot risico voor de onervaren Ebuehi, maar Fraser zag terecht dat het met de elf op het veld het sowieso niets ging worden.  Duels werden verloren, Er waren al twee gele kaarten voor Jansen en Kristensen op het middenveld gegeven..... kortom, het was niks en het ging zo ook niks worden.

Ebuehi hield zich gedurende de wedstrijd behoorlijk staande en ADO slaagde erin het evenwicht te herstellen op het veld. Een moment had de wedstrijd kunnen kantelen. Vlak voor rust gaf Meijers een mooie voorzet op de meegelopen Alberg en die kopte hard in. Een reflex van de Zwolse doelman voorkwam de gelijkmaker.

Na rust drong ADO aan. Het werd gevaarlijker en de Zwollenaren wankelden een paar keer.
Totdat Vito Wormgoor in het midden naar voren liep, waar Kanon dat ook al deed en zo een gapend gat in het centrum van de verdediging creeerde. De steekpass van Necid door het midden zorgde ervoor dat Drost de bal aan kon nemen,  zich rustig kon omdraaien en inschieten: 2-0. De 3-0 die later nog volgde was van grote schoonheid, maar deed er eigenlijk al niet meer toe.

Wat er wel toedeed, is dat Kramer alsnog zijn 11e treffer maakte. Uit een kluts kreeg hij de bal voor zijn voeten en maakte de3-1. Het maakte verder weinig uit. ADO Den Haag is niets opgeschoten met zijn puntje tegen Ajax en wacht zaterdag een hele belangrijke wedstrijd tegen Excelsior.