Datum plaatsing: 23-11-2014 19:37:00

Verslag en Foto's Heracles Almelo - ADO Den Haag (3-1)

ADO Den Haag heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent Heracles Almelo niet weten te winnen. Na 9 minuten kwam ADO nog wel op voorsprong door een doelpunt van Gehrt maar in het laatste kwartier voor rust scoorde Heracles maar liefst 3 maal. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

De technische staf en spelers vertrokken zaterdag na de training al naar het Oosten des lands om uitgerust aan de dertiende wedstrijd van het seizoen te kunnen beginnen.

Het op het papier zwakke Heracles die dit seizoen lange tijd op de allerlaatste plaats van de ranglijst bivakeerde was de tegenstander. En of het nu daaraan lag dat de Haagse spelers zichzelf overschatten en dus de tegenstander onderschatten, in ieder geval was het weer een draak van een wedstrijd voor de Haagse fans. Net zoals de thuiswedstrijd twee weken geleden tegen Willem II die ADO dan nog wel won, maar waarin het spel van de Hagenaars zeer matig was.

ADO Den Haag begon nog wel goed aan de wedstrijd doordat de tegenstander de gasten het spel liet maken. ADO kwam dan ook in de 9e minuut op voorsprong door Gehrt die de bal die door Van Duinen binnenkant paal was geschoten alsnog in het net achter de doelman van Heracles schoot. Daarna waren er meer kansen voor ADO Den Haag om de voorsprong verder uit te bouwen, maar doordat de spelers te egoistisch waren en niet Kramer, die regelmatig vrij voor het doel van Dennis Telgenkampstond, aan te spelen, werd de score niet groter.

Heracles groeide meer en meer in de wedstrijd en in het laatste kwartier voor rust kreeg de doelman van ADO, Martin Hansen, maar liefst 3 doelpunten om zijn oren. Tannane wist na een fraaie combinatie met Bel Hassani de Haagse verdediging te omzeilen en de gelijkmaker in het doel te schieten. Kort daarop wist Bruns de thuisclub op voorsprong te zetten. En op slag van rust werd zelfs de 3-1 op het scorebord in het Polman stadion gezet door een tweede doelpunt van Tannane.
De rust werd derhalve met 3-1 ingegaan.

Na rust was Heracles een kwartier lang nog steeds heer en meester in eigen stadion. Daarna kroop ADO Den Haag weer voorzichtig uit zijn schulp, maar de  kansen die het kreeg werden niet benut. Sterker nog ADO, dat als los zand aan elkaar hing, miste de wil om te winnen en dat terwijl de tegenstander super gemotiveerd doorging. ADO Den Haag trainer Fraser bracht deze wedstrijd maar 1 wissel in. In de 59e minuut kwam Kevin Jansen voor de tegenvallende Kristensen het veld in. Tot scoren kwam Heracles gelukkig niet meer. Alberg kwam nog wel een paar keer in de positie om de aansluitingstreffer te maken, maar hij schoot of hoog over of Telgenkamp wist de bal makkelijk op te vangen.
ADO Den Haag droop derhalve met 3-1 af en het ergste is gewoon dat  wat trainer Fraser na afloop van de wedstrijd voor de camera ook verklaarde dat het erop leek dat de wanvertoning grotendeels aan de mentaliteit  van zijn spelers  lag.

ADO Den Haag staat na 13 wedstrijden dit seizoen op exact dezelfde plek als in het vorige seizoen. Ware het dat ADO Den Haag vorig seizoen 1 puntje meer had weten te behalen.

Tot de winterstop wachten er nog 4 wedstrijden, waarvan 3 zware (Ajax thuis, Heerenveen en PEC Zwolle uit ). Het is te hopen dat Fraser zo hard werkt aan de mentaliteit/ motivatie van de spelers  dat zij het gras (of het nu kunststof is op niet) opvreten om de broodnodige punten te behalen om uit de kelder van de eredivisie te komen.