Datum plaatsing: 22-11-2014 23:22:00

Foto's ADO Den Haag Stadion gastheer Vrouwen Interland Oranje-Italie

Het Kyocera Stadion van ADO Den Haag was zaterdagavond het strijdtoneel voor de WK play-offs wedstrijd tussen de vrouwen van Oranje en die van Italië

De winnaar van deze dubbele ontmoeting tussen beide landen teams mag volgend jaar naar de eindronde van de Wereld Kampioenschappen in Canada.

In een met 13,109 bezoekers gevuld Kyocera Stadion ging de wedstrijd tussen de Nederlandse en Italiaanse dames gelijk op. Toch wist Gabbiadini in de 19e minuut haar team op 0-1  te zetten.

Gesteund door het publiek gingen de Oranje dames, met oud ADO Den Haag speelster Mandy van den Berg in de verdediging, op zoek naar de gelijkmaker en die kwam in de 54e minuut van de voet van de bij Bayern München spelende Vivianne Miedema.

Daarna zetten de Oranje dames, waar oud ADO Den Haag vrouwen trainer Sarina Wiegman assistent coach is, de Italiaanse dames onder druk, maar de Italiaanse doelvrouw Giuliani wist door enkele reddingen de stand op 1-1 te houden.

Volgende week Donderdag is de return in Verona. Als de Nederlandse dames daar winnen gaan ze voor het eerst in het bestaan van het dames voetbal naar een WK , de Italiaanse dames namen in 1991 en 1999 al aan een WK deel.

Dit was overigens niet de eerste keer dat er een Dames interland op het terrein van ADO werd gespeeld. In 1959 was ADO in het Zuiderpark de gastheer van de vrouweninterland Nederland - Engeland. Zie hier: A.D.O terrein gastheer dames voetbal interland

Van onze vriend en collega Neal McClimon ontvingen we bijgaande foto's van  deze wedstrijd.