support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 RJC 7 6 0 1 18
2 VVV 7 4 2 1 14
3 GRO 7 4 1 2 13
4 CAM 7 4 1 2 13
5 GRA 7 4 1 2 13
6 EMM 7 3 3 1 12
7 ADO 7 3 3 1 12
8 JAZ 7 3 2 2 11
9 DOR 7 2 4 1 10
10 JUT 7 3 1 3 10
11 JPS 7 3 1 3 10
12 EIN 5 2 3 0 9
13 WII 6 2 2 2 8
14 MVV 6 2 1 3 7
15 NAC 7 2 1 4 7
16 HEL 7 2 1 4 7
17 DBO 7 2 0 5 6
18 TOP 6 1 1 4 4
19 JAJ 6 0 1 5 1
20 TEL 7 0 1 6 1
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haagsche Courant

Datum plaatsing: 13-03-1992 11:57:00

'Elke wedstrijd is nu een finale'


FC Den Haag-trainer Mark Wotte aan vooravond van cruciaal duel met Fortuna.


Door Erik Winkster
 
 
Mark Wotte was zondag na de met 4-1 verloren wedstrijd bij FC Utrecht niet boos. Maar de interim-trainer van FC Den Haag sprak, zoals dat een goed leraar betaamt, wél zijn teleurstelling uit over het feit dat een aantal van zijn spelers in deze cruciale fase van de de competitie niet de inzet en bezieling toonde die noodzakelijk is om te overleven in de eredivisie.
 
 
"Daags na FC Utrecht heb ik als trainer en Loek van Driel namens het bestuur in een groepsgesprek nog eens duidelijk gemaakt dat er keihard gewerkt moet worden om die degradatie te ontlopen. De spelers konden zich vinden in onze conclusie dat de eerste helft in Utrecht niet in dat kader paste. Wij verwachten van dit FC Den Haag dat er elke wedstrijd, te beginnen zondag tegen Foprtuna, wordt gespeeld zoals een paar weken geleden tegen De Graafswchap en zoals vorige week de tweede helft tegen Utrecht. Elke wedstrijd is in deze fase een finale. En dat gaat helemaal op voor het duel met Fortuna. Winst is pure noodzaak en dus zullen we aanvallen. Maar wél op een gecontroleerde manier, want we moeten het risico van een counter tot het minimum beperken."
 
 
"Dat Peter Houtman en Harry van der Laan kunnen spelen is een goede zaak, maar FC Den Haag mag niet afhankelijk zijn van die twee om de wedstrijd zondag te winnen. We zijn wél afhankelijk van het collectief en mentale hardheid van alle spelers", aldus Wotte, die nog in onzekerheid verkeert omtrent het meespelen van Marco Gentile (knie) en Leo Schellevis (voet). Bij Fortuna ontbreken Randy Samuel en topscorer Marco Boogers door een schorsing en is Henk Duut om disciplinaire redenen teruggezet naar de B-selectie. 
 
 
Hesp
Doelman Ruud Hesp van Fotuna: "Vanaf het begin van de competitie heeft het bij ons niet mee gezeten. Veel schorsingen en blessures en na verloop van tijd bleek ook dat het in het veld niet klikte. Er zat geen evenwicht in het elftal. Te veel voetballers, te weinig knokkers. En we zijn nu juist in het stadium beland waarin dat aspect veel meer rendement oplevert dan het puur voetbaltechnische gedeelte. Er zit wat dat betreft zeker een opgaande lijn in, hoewel we zeer recent in de uitwedstrijd bij Sparta weer in die oude fout vervielen. We staan met 0-2 voor en op het moment dat het op knokken aankomt om die voorsprong te verdedigen, gaat het mis. Verliezen we nog met 3-2. Dat mag zondag tegen FC Den Haag zeker niet gebeuren. We zijn erop voorbereid dat dat FC Den Haag furieus van start zal gaan. Is toch oppassen geblazen, want FC Den Haag is een rare ploeg. De ene week alles, de andere week niets. Gezien de stand op de ranglijst moet FC Den Haag winnen. Een punt zou voor ons dus een goed resultaat zijn. Eén punt zou voor ons dus een goed resultaat zijn. Maar laten we maar gewoon winnen. Zijn we meteen uit de zorgen en hoeven we ook niet meer te kijken naar wat De Graafschap heeft gedaan."
 
 
Belangrijk
Het is overigens een belangrijk weekeinde voor alle degradatiekandidaten, want morgenavond reeds speelt De Graafschap in Venlo tegen VVV.
Aangezien twee teams direct degraderen naar de eerste divisie is het voor FC Den Haag vooral zaak tenminste twee ploegen onder zich te houden. De derde plaats van onder geeft nog een ontsnappingsmogelijkheid via een tweetal wedstrijden om één plaats in de eredivisie tegen de verliezer van de nacompetitie in de eerste divisie. Eindigt FC Den Haag op die derde plaats van onderen, dan moet het na de laatste competitiewedstrijd (3 mei in Venlo tegen VVV) nog ruim een maand serieus aan het werk. Die twee promotie/degradatieduels namelijk staan gepland voor 3 en 8 juni.
 
 
 
De stand onderin: SVV/Dordrecht'90 27-20; Fortuna Sittard 26-16; FC Den Haag 28-16; De Graafschap 27-15; FC VVV 26-10
 
Het programma van Fortuna Sittard, FC Den Haag en De Graafschap ziet er na dit weekeinde, in chronologische volgorde als volgt uit:
 
FC Den Haag: FC Twente (uit), Sparta (thuis), Ajax (uit), Roda JC (thuis) en FC VVV (uit)
 
Fortuna Sittard: Roda JC (thuis), FC VVV (uit), RKC (thuis), SVV/Dordrecht'90 (thuis), Vitesse (uit), Volendam (thuis) en Feyenoord (uit)
 
De Graafschap: SVV/Dordrecht'90 (thuis), Vitesse (uit), Volendam (thuis), Feyenoord (uit), MVV (thuis) en PSV (uit).