Datum plaatsing: 14-11-2014 22:20:00

Vrouwenvoetbal: Foto's ADO Den Haag - SC Telstar (4-1)

Het vrouwenteam van ADO Den Haag speelde vrijdagavond thuis in het Kyocerastadion tegen SC Telstar.

Ondanks de stromende regen vlak voor en tijdens de wedstrijd was de tribune goed gevuld. De Haagse dames werden verwelkomd door sfeervlaggen en confettie slingers.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd. Binnen 4 minuten was de stand al 2-0 door doelpunten van Renate Jansen en Kitty Susan. Terwijl het publiek al aan een grote overwinning ging denken, kregen de Haagse speelsters het moeilijk. Telstar kwam goed terug in het spel en het was dat de Haagse verdediging en keepster Jenifer Vreugenhil alert waren, anders was het al gauw 2-2 geworden, want de vrouwen uit Velsen wisten veel kansen te creeren. ADO Den Haag wist via Lineth Beerensteijn nog wel wat kansjes te krijgen, en een bal moest zelfs van de doellijn gehaald worden door de speelsters van de tegenpartij.
Vlak voor rust kwam Telstar  dantoch weer terug in de wedstrijd door een doelpunt van Stefanie van der Gragt: 2-1.

Na de rust kwam het team van Marcel Valk goed uit de kleedkamer. Tessa Oudejans scoorde in de 53e minuut de 3-1. 10 minuten voor tijd bracht Lineth Beerensteyn de eindstand van 4-1 op het scorebord.

ADO Den Haag staat nu op de 4e plek in de BeneLeague met 17 punten uit 10 wedstrijden.