Datum plaatsing: 08-11-2014 21:39:00

Verslag en foto's ADO met hangen en wurgen langs Willem II: 3-2

ADO Den Haag heeft met hangen en wurgen zijn derde thuiszege van het seizoen gehaald. Met behoorlijk wat geluk wist de haagse formatie uiteindelijk van het fris spelende Willem II te winnen: 3-2.

Het stadion zat eindelijk weer eens lekker vol. Duizenden kinderen waren met goedkope kaarten en acties én het vroege aanvangstijdstip op de wedstrijd afgekomen. Op de sponsortribune na was het stadion dan ook bijna uitverkocht.

Kevin Jansen was uit de basis gelaten vandaag en op het middenveld mochten Malone, Kristensen, Alberg en Gehrt opdraven. Dat leverde direct resultaat op. Al na een dikke minuut counterde ADO Den Haag succesvol. Alberg speelde de bal prachtig door aan Gehrt die droog en beheerst direct de 1-0 inschoot. Een ideaal begin van de avond.

Willem II was even van slag, maar ADO wist niet te profiteren van die momenten. Daarna kreeg Willem II toch geleidelijk aan meer grip op de wedstrijd. Armenteros is een gevaarlijke voetballer, die continue voor dreiging zorgde. Het lukte ADO niet om de bal goed rond te laten gaan en Willem II was de ploeg die probeerde te voetballen. En dat lukte ook behoorlijk goed, alhoewel het maar voor weinig dreiging zorgde.

Toch speelden ze ADO wel uit de wedstrijd en dat zorgde ervoor dat het vertrouwen in een goed resultaat bleef. ADO speelde dus niet goed, maar wist wel al in de dertigste minuut op een 2-0 voorsprong te komen. Eerst legde Michiel Kramer in kansrijke positie nog -net te ver achter- de hopeloos uit vorm zijnde Mike van Duinen af, maar een minuut later besloot hij het zelf te doen. Tussen drie man wist hij in het strafschopgebied te kappen, draaien en af te drukken met een prachtgoal als resultaat.

Einde wedstrijd zou je zeggen. Maar niets was minder waar.
Na de rust kwam ADO nog slechter uit de kleedkamer en bleef Willem II strijdbaar. En met resultaat.

ADO viel aan en Malone verspeelde knullig de bal, waardoor Willem II kon counteren. Zuiverloon en Wormgoor waren al de hele wedstrijd zwak aan het verdedigen, maar vanuit de counter stonden er ineens drie aanvallers tegenover de uitblinker van ADO Den Haag, keeper Hansen. Dat was zelfs voor hem wat teveel. Het eerste schot pareerde hij nog, maar toen blijkbaar niemand van ADO wilde meelopen voor de rebound, wist Wuijtens de 2-1 te scoren.  Vlak daarna kreeg Alberg nog de kans op de 3-1 maar die miste hij net.
Daarna snapte iedereen wat ging gebeuren. Willem II ging drukken en ging ADO billenknijpen. En het leverde uiteindelijk dus ook de gelijkmaker op. Na een paar spannende momenten voor het haagse goal, wist Armenteros netjes de 2-2 binnen te koppen.

Willem II wilde wel doorzetten voor de overwinning, maar dat lukte toch net weer niet. ADO richtte zich enigszins op en kreeg in de 78e minuut een penalty toen Meijers werd neergehaald door invaller -en aanvaller- Ondaan. Alberg wist wel raad met de buitenkans en scoorde de 3-2.

Dat was uiteindelijk voldoende voor de overwinning, maar het was nog een kwartier heel spannend. Willem II kreeg nog  een aantal levensgrote kansen maar Hansen haalde vandaag de punten voor Den Haag binnen met drie heel belangrijke punten als resultaat.

Over twee weken volgt de minstens zo belangrijke uitwedstrijd tegen Heracles en daarna spelen we thuis tegen aartsrivaal Ajax.
Spannende weken volgen dus, maar deze punten zijn vast binnen. Man of the Match: Hansen en alweer het negende doelpunt dit seizoen voor Michiel Kramer waarvoor hulde!