Datum plaatsing: 08-11-2014 09:48:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's: ADO Den Haag wint van SK Lierse (1-2)

Het vrouwenteam van Marcel Valk speelde vrijdagavond de 9e wedstrijd in de BeNeLeague op Belgische bodem. Het duel tegen Lierse SK werd in het Stadsparkstadion van Turnhout gespeeld. Het stadion lag dan ook een park en was zo'n ouderwets stadion waarbij een sintelbaan en andere atletiekfaciliteiten.

Lierse SK stond voor het begin van de wedstrijd een plek lager in de ranglijst, maar het had nog wel een wedstrijd minder gespeeld dan ADO Den Haag.

Tijdens de opwarming zorgde men in Stadsparkstadion voor een Haags tintje. De goude oudjes Venus van Shocking Blue en My Bell Amie van Tee Set klonken door de luidsprekers.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren voor de ontvangende club, ADO Den Haag had weinig in te brengen, maar daarna nam het zoals we van het Haagse vrouwenteam al vaak gewend zijn de touwtjes stevig in handen. Na een kwartier speeltijd was er de eerste grote kans: Renate Jansen gaf de bal af op Kitty Susan, maar de Belgische doelvrouw Justien Odeurs wist redding te brengen. Daarbij blesseerde ze zich en er waren een paar minuten nodig om haar weer op te lappen. Het kwam Kitty Susan op een gele kaart te staan.
Daarna bleef ADO druk zetten en in de 17e minuut scoorde Tessa Oudejans het eerste doelpunt van de wedstrijd. Nog geen minuut daarna leek er al een tweede treffer van ADO Den Haag aan te komen, maar de bal belandde heel kort na elkaar twee maal op de lat.
Daarna kwam Lierse nog wel een paar keer dicht bij het doel van Jennifer Vreugdehil, maar tot scoren kwam het niet, zodat de rust met 0-1 vooor ADO werd ingegaan.

ADO Den Haag zette de aanvallende koers na rust door en na een kwartier werd dat beloond met een tweede doelpunt die op naam kwam van de uitblinker in deze wedstrijd Lineth Beerensteijn.
Lierse  kwam in de 70e minuut weer terug in de wedstrijd door een penalty die scheidsrechter Thomas Lucas aan Lierse toekende vanwege hands van 1 van de ADO speelsters in het strafschopgebied.
Daarna werd het nog even spannend, beide teams waren gewaagd aan elkaar en de gelijkmaker hing zo'n beetje in de lucht.
Een paar minuten voor tijd leek ADO Den Haag het beslissende doelpunt te kunnen maken, Nadia van Beerschoten leek de bal in het doel te kunnen laten rollen, maar de bal kwam er net naast terecht.
Doordat beide teams daarna niet meer tot scoren kwamen bleef het 1-2 voor ADO Den Haag en dus konden de dames drie punten mee naar Den Haag nemen.

ADO Den Haag staat nu op de 5e plek van de ranglijst met 14 punten uit 9 wedstrijden.