Datum plaatsing: 30-10-2014 20:30:00

ADOfans visit: Europa League duel Club Brugge '“ FC Kopenhagen

De Europa League wedstrijd Club Brugge – FC Kopenhagen werd door ADOfan Ricardo en zijn familie bezocht. Ricardo mailde ons zijn verslag en foto's van deze wedstrijd.

Donderdag 23 oktober 2014 was het zover. Wij gingen met het gezin voor de derde maal naar
Club Brugge die deze avond moesten aantreden tegen de oude club van Thomas Kristensen, namelijk FC Kopenhagen. Na twee keer een competitiewedstrijd bezocht te hebben wilden wij ook eens een match zien van Club Brugge in Europa.

Iets te vroeg aangekomen in het stadion, waar een 300 tal supporters uit Kopenhagen aanwezig waren, konden we makkelijk onze plek vinden, het is immers niet zoals bij ons dat je kan gaan zitten waar je wil, want men houd zich hier echt aan de stoelnummers.

Eindelijk de wedstrijd gaat van start….

Op de lange zij konden we goed de wedstrijd volgen en het iets snellere bal tempo dan we weleens zien in het Forepark deed het voordoen dat het van een hoger niveau was. Na een leuke opening kakte de ploeg uit Brugge een beetje in, maar hield wel een overwicht. Echte 100% kansen waren er niet, maar wel een scheidsrechter die niet floot in het voordeel van Club. Zo leek (ik heb de beelden niet terug gezien) het erop dat Brugge een penalty had moeten hebben, maar de scheidsrechter keek snel de andere kant op (het deed me ergens aan denken…) Ook bij de wat lichtere overtredingen werd in het nadeel gefloten voor de ploeg uit Brugge en de supporters uitten dan ook hun onvrede. (Niet zoals ik gewend was, het blijft in België bij BOE-geroep en niets meer).

Uiteraard hebben wij onze groen-gele hart tijdelijk ingewisseld voor een blauw-zwart hart en was het ook voor ons erg vervelend om te zien dat we veel beslissingen tegen kregen, maar nogmaals we zijn het gewend als hagenezen…

Vlak voor de rust kregen we een paar mogelijkheden op de 1-0, maar zoals de gehele eerste helft ontbrak het aan geluk. Toen de referee (scheidsrechter kwam uit Engeland) affloot voor de eerste helft hadden we (Club) nog recht kunnen hebben op een hoekschop, toen de scheidsrechter besloot dit niet meer toe te staan kwam het BOE-geroep vanuit ALLE vakken erg ten gehore, maar dit kon niet verhinderen dat de ruststand bleef haken op een 0-0 stand.
Tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld, ondanks dat de ploeg uit Kopenhagen wel iets meer te zeggen had, kwamen zij voornamelijk voor een gelijk spel, indien zij konden vertraagden zij dan ook het spel,
maar roken zij een counter kans dan waren zij er erg snel uit en leverden gevaarlijke situaties op. Toen zij ook nog eens één minuut voor het eind op een voorsprong kwamen door een verdwaald schot van Daniel Amartey (wie kent hem niet) leek de overwinning voor de ploeg uit Denemarken een feit.
De 14000 fans minus 300 uit Kopenhagen zette nog eenmaal hun aanmoedigingen aan om Brugge toch nog naar een gelijkspel te schreeuwen, wat niemand meer had verwacht gebeurde dan toch, de 1-1 van Victor Vázquez in de 92ste minuut leverde een enorm gejuich op en de supporters uit Kopenhagen die echt continue aanwezig waren, bleven een moment stil….
Ook deed Steve de Ridder nog even mee aan de kant van FC Kopenhagen, maar verder dan een paar overtredingen kwam hij niet echt in het spel voor. Beste man van Brugge was voor mij Felipe Gedoz..,