18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 18-10-2014 23:04:00

Verslag en foto's NAC - ADO Den Haag (1-1)

ADO Den Haag heeft zaterdagavond aan het zespuntenduel tegen NAC een punt overgehouden. Na 9 minuten kwam ADO Den Haag met 10 spelers te staan doordat Kanon onterecht rood kreeg. De penalty die daarop volgde wist NAC niet te benutten. NAC kwam na een half uur speeltijd op voorsprong.

De wedstrijd was voor beide ploegen die zich laag in het rechterrijtje van de ranglijst bevinden van groot belang, waardoor er al van tevoren veel druk op lag.

NAC besloot vorige week trainer Gudelj vanwege de slechte resultaten te ontslaan en daarom zat jeugdtrainer Eric Hellemons die de juiste trainerspapieren op zak heeft op de bank.

ADO Den Haag mist een aantal spelers vanwege blessures: Wormgoor is nog niet wedstrijdfit en Bakker is voor langere tijd uitgeschakeld. Ook Derijck kon vanwege een blessure niet meespelen. De Haagse oefenmeester kon wel weer beschikken over Kristensen en Mathias Gehrt. Bij gebrek aan reservespelers zaten 2 spelers uit het beloftenteam, Guy Smith en Hector Hevel, op de bank.

NAC begon overtuigend en fel aan de wedstrijd en vooral Mats Seuntjes wist in de eerste minuten kans op kans te creeeren, waardoor Marin Hansen even zoveel keren redding wist te brengen. ADO Den Haag leek totaal overrompeld. Na 9 minuten kwam ADO Den Haag met 10 spelers te staan doordat Kanon naar het zich liet aanzien onterecht rood kreeg van scheidsrechter Kamphuis. De penalty die daarop volgde wist NAC-speler Tighadouini niet te benutten waardoor een vroegtijdige achterstand voor ADO uitbleef. Pas na een half uur speeltijd wist NAC de man meer situatie te benutten, Seuntjes zette zijn ploeg op voorsprong: Kristensen die door het wegzenden van Kanon een linie was teruggezakt liet zijn man lopen die fraai kon inschieten en Hansen het nakijken gaf. Een paar minuten later leek Kramer vanuit een vrije trap die Alberg nam de gelijkmaker te kunnen maken, maar de doelpaal stond in de weg en de bal ging net naast. Vlak voor rust was het weer Kramer die de tegentreffer kon maken, maar hij kopte de bal aan de verkeerde kant van de paal van het doel van Jelle Ten Rouwelaar. De rust werd zodoende met 1-0 ingegaan.

De tweede helft was nog maar een minuut oud toen Seuntjes een geweldige kans kreeg om de stand te verdubbelen, maar hij miste op een haar na het goal waardoor een onoverbrugbare achterstand voor ADO uitbleef. Fraser had in de rust zijn mannen aangegeven dat als ze zo zouden blijven spelen als aan het eind van de eerste helft, de kans op een gelijkmaker wel zou komen.
De thuisploeg ging steeds slordiger spelen en zo kon Alberg in de 67e minuut de bal breed leggen op Kramer die de gelijkmaker binnenschoot. Beide teams waren echter niet tevreden met maar 1 punt waardoor het spel grimmiger werd en er aan bijde zijden een aantal onnodige overtredingen plaatsvond.
In de blessuretijd had NAC tot 2 x toe een grote kans om alsnog op voorsprong te komen, maar gelukkig voor ADO Den Haag bleef het 1-1.

Een mager puntje dus en daarom wordt de komende thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht, dat zich eveneens in de onderste regionen van de ranglijst bevindt, wederom een zespuntenwedstrijd.

Net als de vorige wedstrijd in Arnhem was er in Breda ook een knipoog naar de Chinese overname van ADO Den Haag

Zuiverloon en Santi Kolk hadden voor de wedstrijd nog even een onderonsje

Kanon wilde na zijn rode kaart het veld nog niet af en daarom kwam Robert Zwinkels hem halen

Gehrt kreeg daarna van de technische staf een papiertje met de opdracht hoe nu verder te spelen

Kramer gaf Ten Rouwelaar bijna het nakijken, maar de doelpaal stond een doelpunt  in de weg

Zwinkels deed nog een warming-up omdat Hansen zich aan zijn hamstring geblesseerd had, maar het was voor hem niet nodig om in te vallen

Vreugde bij Kramer en Alberg vanwege de gelijkmaker. Kramer is door dit doelpunt nog steeds topscorer van de Eredivisie.