Datum plaatsing: 06-10-2014 22:00:00

Beloftencompetitie: Foto's Feyenoord/Excelsior - ADO Den Haag (2-1)

Maandagavond speelde het beloftenteam van ADO Den Haag op Sportpark Varkenoord te Rotterdam tegen de Feyenoord/Excelsior combinatie.

Wie vooraf een blik op het wedstrijdformulier wierp, zag dat het wel eens een zware dobber voor ADO Den Haag kon worden. Bij het Rotterdamse team speelden namelijk 'grote voetbalnamen' mee, zoals doelman Erwin Mulder, Khalid Boulahrouz, Jean Paul Boetius en Ruben schaken, Vilhena en Mitchell Te Vrede  mee. Dit alles onder toezicht van de hoofdtrainers van Feyenoord en ADO Den Haag, Fred Rutte en Henk Fraser.

In de eerste helft was er eigenlijk niet veel van het klasseverschil te merken, beide teams waren aan elkaar gewaagd. Pas een minuut voor rust kwam Feyenoord/Excelsior op voorsprong door een doelpunt van Mitchell Te Vrede.

Het laatste kwartier van de tweede helft was nog het spannendst. Bij een aantal aanvallen van Feyenoord was ADO Den Haag goed weggekomen. Een doelpunt werd uit die aanvallen voorkomen doordat doelman Tim Coremans goed redding bracht en de paal en lat 3 x een doelpunt voorkwamen. Even later scoorde Tonny Trinadade de Vilhena het tweede Rotterdamse doelpunt doordat hij de bal, die wederom de paal had geraakt en terug het veld in kwam, voor zijn voeten kreeg en Tim Coremans het nakijken gaf.

Het team van trainer Ger van Weelden zette nog even aan wat tot druk op de Rotterdamse goal leidde. Bij een van de aanvallen liet keeper Erwin Mulder de bal los en Jan Verduijn benutte de geboden kans en redde de Haagse eer door de 2-1 te maken.  Heel even leek er nog wat meer in te zitten, want ADO bleef druk zetten, maar helaas kwam het niet verder tot scoren. Ondanks het goede spel leed ADO Den Haag dus helaas een nipt verlies.
Wat heel belangrijk is, is dat Mathias Gehrt de hele wedstrijd meespeelde en weer helemaal wedstrijdfit lijkt.

Opstellingen:

Feyenoord/Excelsior: Edwin Mulder; Rick Karsdorp, Matthew Steenvoorden, Khalid Boulahrouz (46. Sem van der Pijl), Lucas Woudenberg, Wessel Dammers, Tonny Trindade de Vilhena  Mitchell Te Vrede, Anass Achabar, Jean Paul Boëtius, Ruben Schaken

ADO Den Haag: Tim Coremans; Tyrone Ebuehi, Bahadir Bulut, Danny Groos (56. Dylan Nieuwenhuys, 77. Cody Claver), Richelo Fecunda, Vidarrell Merencia, Jan Verduijn, Hector Hevel (66. Eren), Mitchell de Vlugt, Mathias Gehrt, Tom Van Veen