Datum plaatsing: 04-10-2014 00:49:00

Verslag en foto's Vitesse - ADO Den Haag (6-1)

Vrijdagavond stond het 8e competitieduel van het seizoen op het programma. ADO Den Haag heeft van de voorgaande 7 wedstrijden 1 wedstrijd gewonnen en maar 6 punten weten te behalen.

Het streven was uiteraard om vanuit Arnhem drie punten rijker weer terug te reizen naar Den Haag om nog een beetje bij de middenmoot van de eredivisie te kunnen aansluiten.

Trainer Henk Fraser nam vorig seizoen net het roer over van Maurice Steijn toen de uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma stond. De wedstrijd eindigde doelpuntloos zoadat ADO Den Haag toen een punt te pakken had in het Gelredome.

Vrijdagavond had had Fraser een aantal meer spelers beschikbaar dan vorige week tegen AZ, toen hij noodgedwongen met een 4-2-2 opstelling besloot te spelen in plaats van 4-3-3 waar zijn voorkeur naar uitgaat. Vanvond kon hij die laatste formatie weer opstellen.

Gehrt is weer wedstrijdfit na een langdurige lies blessure, evenals Danny Bakker die vorige week al zijn rentree maakte in de basis. Beide spelers speelden afgelopen maandag met het beloftenteam mee. Timothy Derijck heeft zijn schorsing van 1 wedstrijd erop zitten.

Fraser kon nog niet beschikken over Wormgoor, Kristensen en Schet.

ADO Den Haag werd, onder toeziend oog van Tommie Beugelsdijk die vanuit Frankfurt de reis naar Arnhem had ondernemen om zijn oude club te zien spelen, meteen al in het eerste kwartier overklast door het Arnhemse team. De twee doelpunten die in de 5e en 14e minuut vielen kwamen beide op naam van Leerdam. Aan het 2e doelpunt zat trouwens wel een buitenspelluchtje. ADO kwam nog wel even terug in de wedstrijd: in de 21e minuut gaf Zuiverloon  een voorzet op de vrijstaande Alberg, diens inzet werd echter door doelman Velthuizen gekeerd, maar de terugkerende bal werd door goaltjesdief Kramer ingeschoten, waardoor ADO weer terug in de wedstrijd kwam.
Dat was echter van korte duur, want 10 minuten later was het Timothy Derijck die zijn ploeg wederom in moeilijkheden bracht, hij kopte bij een verdedigingsactie achter zijn eigen doelman: 3-1.

ADO Den Haag kwam er totaal niet meer aan te pas, het liep lamlendig over het veld te dwalen en als het al verdedigde was het paniekerig en zo had Vitesse vrij spel. Niet veel later wat het Vejinovic die zijn club uit een vrije trap via het hoofd van Malone op een 4-1 voorsprong bracht. Net voor rust benutte deze zelfde speler een penalty die werd veroorzaakt doordat Mike van Duinen ging meeverdedigen en in de 16 meter een bal tegen zijn hand aan kreeg, waarna scheidsrechter Kuipers naar de penaltystip wees. ADO Den Haag kon daarna met 5-1 naar de kleedkamer zwalken.

Een aantal van de meegereisde supporters hield het daarna voor gezien en besloot retour Den Haag te gaan. Ze hebben niet veel gemist aan de tweede helft waarin ADO Den Haag amper te zien was. Vitesse besloot het wat rustiger aan te doen, ondanks het feit dat Vitesse trainer Bosz zijn spelers in de rust had aangegeven dat zijn spelers dit juist niet moesten doen. De stand werd in de tweede helft 'slechts' tot 6-1 uitgebreid door een strafschop: Kevin Jansen haalde een Vitessespeler onderuit in de 16 meter en kreeg geel. Vejinovic benutte ook deze pentalty.
Tien minuten voor tijd besloot Fraser een drievoudige wissel in te zetten. Bakker, Merencia en Gehrt kwamen ten koste van Jansen, Houtkoop en Alberg in het veld, maar het mocht allemaal niet meer baten. De technische staf en spelers hebben twee weken om dit schandalige verlies te verwerken. Dan staat er wederom een uitwedstrijd op het programma, dan is NAC de tegenstander. Een hoop kei- en keihard werk dus aan de winkel voor de komende 14 dagen om deze  beschamende nederlaag achter zich te laten en zich te richten op de komende wedstrijd en de supporters niet weer teleur te stellen.

Vitesse Arnhem ADO Den Haag  6-1