Datum plaatsing: 24-09-2014 00:25:00

Beschamende nederlaag ADO in bekerduel tegen Almere City FC

ADO Den Haag is net als voorgaande seizoenen al vroeg uitgeschakeld in de strijd om de KNVB-beker. En wederom tegen een op papier veel mindere tegenstander.

Vorig seizoen blameerde ADO Den Haag nog uit tegen het in de Jupiler League laaggeplaatste MVV Maastricht. Dit seizoen kon vuist maken tegen het eveneens zeer laag geklasseerde Almere City FC, dat tot nu toe 2 wedstrijden van de 7 heeft weten te winnen en op de 16e plaats staan van de Jupiler League. Opvallend is wel dat zij liefst 13 doelpunten voor en 14 tegen hebben.

ADO Den Haag trainer Henk Fraser gaf deze wedstrijd voorkeur van Jansen boven Malone en Robert Zwinkels mocht in het doel plaatsnemen ten koste van Martin Hansen.

Over de wedstrijd kunnen we heel kort zijn: waar het precies aan lag zal trainer Henk Fraser in diverse media aan de pers bekendmaken, maar voorlopig houden wij het op onderschatting van de tegenstander.

ADO Den Haag heeft dit seizoen in de eerste helft nog niet gescoord, en dat leek ook deze wedstrijd te gebeuren, maar in de laatste minuut van de eerste helft wist Mike van Duinen, die weer veel kansen niet wist te benutten, deze ban te breken door de bal achter doelman Agil Etermadi in te koppen. ADO ging dus met een 0-1 voorsprong de rust in.

De tweede helft begon ADO wel wat feller, maar toen het vuur weer snel wegzakte bracht Fraser Houtkoop en Bakker in ten koste van Jansen en Schet. Ook zij konden het tij niet keren, sterker nog de thuisploeg wist op gelijke hoogte te komen door een doelpunt van Vincent Janssen.
Een paar minuten later leek het drama al zichtbaar te worden toen Derijck zich vergaloppeerde en een doorgebroken speler neerhaalde hetgeen hem op rood kwam te staan.
Even voor het einde van de reguliere speeltijd wisselde Fraser voor de derde keer, Malone kwam tegen zijn oude club in het veld voor Alberg. Beide teams kwamen niet meer tot scoren en dus werd het verlengen.

In de eerste helft van de verlenging werd er niet gescoord.
Vincent Janssen van Almere maakte zijn tweede doelpunt van deze wedstrijd in de tweede helft van de verlenging en dus kwam de tegenstander op voorsprong.  ADO kreeg even later gelukkigerwijs een penalty mee doordat  Almere aanvoerder Keller Michiel Kramer neerhaalde in de 16 meter. De penalty werd door Kristensen goed benut waardoor de wedstrijd uitmondde in een gelijkspel en dus een strafschoppenserie.

De penaltyserie was een aanfluiting voor het Haagse team. ADO wist een record neer te zetten door geen één penalty te benutten en daardoor beschaamden ze de trouwe meegereisde supporters.  Almere wist in ieder geval wel  2 van hun 5 strafschoppen te benutten en gaat door naar de volgende bekerronde.

ADO Den Haag kan voor het zoveelste jaar op rij weer het cliché uit de kast halen dat het zich nu volledig kan gaan richten op de competitie.