Datum plaatsing: 20-09-2014 22:37:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Go Ahead Eagles (1-1)

Aan de derde thuiswedstrijd dit seizoen heeft ADO Den Haag een mager puntje overgehouden. De tegenstanders kwamen in de tweede helft op voorsprong. Vijf minuten voor tijd wist Kramer de gelijkmaker te scoren.

Go Ahead Eagles kon geen beroep doen op een aantal basisspelers, waaronder een van de belangrijkste spelers, Marnix Kolder. Hij blesseerde zich vrijdag op de training  aan zijn knie.

Trainer Henk Fraser kon 2 spelers niet inzetten, de langer geblesseerde Vito Wormgoor en Gehrt. Gehrt is nadat hij in zijn vaderland Denemarken is behandeld  weer hersteld, maar moet nog wedstrijdritme opdoen. Vlak voor de wedstrijd zaterdag werd bekend dat Roland Alberg niet in de basis zou beginnen. De aanvoerder kampt al weken met een kuitblessure. Fraser had al eerder gezegd dat hij alleen spelers wilde mee laten spelen die 100% fit zijn. Daarom besloot hij dan ook Alberg op de bank te laten beginnen en Kevin Jansen, die vorige week nog niet mee kon spelen vanwege een 'in huiselijke kring opgelopen' spiraalbreuk van zijn middenhandsbeentje van zijn rechterhand, in zijn plaats in de basis op te stellen.

Vorig seizoen was de wedstrijd tegen GAE het thuisdebuut van trainer Henk Fraser. De wedstrijd werd toen met 3-2 gewonnen.

Zaterdagavond leek er veel meer in te zitten. ADO Den Haag begon erg sterk aan de wedstrijd en was heer en meester in eigen stadion. Alleen ontbrak het zoals in bijna alle wedstrijden van dit seizoen aan het geven van goede voorzetten en het afmaken van de gecreeerde kansen.
En kansen waren er genoeg. Even leek ADO zelfs al in de 7e minuut op voorsprong te komen. Na een aanval van Kevin Jansen kopte Kramer de bal in het doel, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.
Halverwege de eerste helft kwam Alberg dan toch in het veld. Hij verving Malone die zich had geblesseerd.
Terwijl ADO zoals gezegd al kans op kans creeerde hadden de gasten pas in de 31e minuut hun eerste doelkans wat in een corner uitmondde. Meteen daarna had ADO weer alles in eigen hand. Van Duinen counterde op het Deventerse doel af en kon zo doorlopen, maar de doelman die ver uit zijn doel stond wist hem ondanks zijn snelheid toch nog af te troeven.
Daarna bleef ADO Den Haag Go Ahead Eagles onder druk te zetten, maar zonder resultaat. En zo werd de rust, net als alle andere wedstrijden dit seizoen, zonder Haags doelpunt ingegaan.

In de tweede helft zakte ADO Den Haag meer en meer terug. En zoals het zo vaak gaat als je zelf de vele kansen niet benut, benut de tegenstander de weinige kansen wel. Go Ahead kwam een kwartier na rust op voorsprong. De bal ging via het hoofd van ADO Den Haag verdediger Timothy Derijck in het Haagse doel. Een eigen doelpunt dus, maar scheidsrechter Van de Graaf uit Voorburg  noteerde echter de naam van de net ingevallen Ten Den op het wedstrijdformulier.

ADO Den Haag hing na het tegendoelpunt als los zand aan elkaar. Sterker nog: het haalde zelf het tempo uit haar eigen spel. Een tweede doelpunt van de tegenstander leek meer reeel dan een gelijkmaker.
Toch kwam die er. Vijf minuten voor tijd schoot Aaron Meijers een bal van ver buiten de 16 op het goal. De bal leek op te lat te gaan en de doelman van Go Ahead beoordeelde deze bal verkeerd, de bal die daarna weer het veld inkaatste kwam voor de voeten van Michiel Kramer die er als de kippen bij was en zijn 4e doelpunt van het seizoen wist te scoren. In de 4 minuten blessuretijd had ADO nog een paar grote kansen om drie punten te pakken, maar het bleef bij de 1-1, dus een mager puntje. ADO Den Haag heeft nu 6 punten uit 6 wedstrijden.

Volgende week speelt ADO Den Haag wederom thuis, dan is AZ de tegenstander.