Datum plaatsing: 14-09-2014 16:22:00

Verslag en foto's FC Utrecht - ADO Den Haag (0-0)

ADO Den Haag speelde zondagmiddag de derde uitwedstrijd van het seizoen tegen FC Utrecht. In de matige wedstrijd kwamen beide teams niet tot scoren.

Bij FC Utrecht zagen we twee spelers die in het recente verleden ADO Den Haag aan Europees voetbal hielpen, Ramon Leeuwin en Christian Kum.

ADO Den Haag trainer Fraser kon geen beroep doen op Gehrt (nog niet wedstrijdfit na zijn blessurebehandeling in Denemarken) en Vito Wormgoor. Kevin Jansen viel in de warming up voor de wedstrijd uit, Jansen brak overigens eerder deze week in huiselijke kring het middenhandsbeentje van zijn rechterhand en liep daarom met zijn onderarm in het gips. Wilfried Kanon die op de bank zou beginnen mocht in plaats van hem in de basis starten, Aaron Meijers schoof daardoor in de opstelling iets naar voren.

Een uitwedstrijd tegen FC Utrecht is altijd lastig en daarom hoopte het publiek dan ook op vuurwerk. Die was er echter niet tijdens de saaie wedstrijd te zien, maar wel voor het duel toen er door de thuisclub vuurwerk op het veld werd afgestoken.

In de eerste helft had FC Utrecht licht overwicht op het veld. ADO Den Haag trainer Fraser had zich deze week al opgewonden over de matige inzet van de spelers op de training en dit leek zich voort te zetten in de wedstrijd. Er werden slechts een paar kansen door ADO Den Haag gecreeerd, terwijl de Haagse keeper Hansen, die tijdens de warming up de indruk wekte niet helemaal fit te zijn, toch keer op keer redding bracht voor zijn team. Pas vlak voor rust had Mike Van Duinen de Haagse formatie op voorsprong kunnen zetten, maar Utrecht keeper Robbin Ruiter kon met zijn vingertoppen voorkomen dat de bal in het doel verdween. Ondertussen had Christian Kum het veld verlaten met wat zich liet aanzien een gebroken neus.

In de rust gaf Henk Fraser zijn team de opdracht dat het meer van achteruit moest voetballen om de druk weg te nemen en dit lukte bij vlagen. ADO Den Haag zat beter in de wedstrijd en met name Michiel Kramer en Mike van Duinen hadden kansen maar twijfelden te vaak en te lang waardoor de Utrechtse verdediging de bal van ze af kon snoepen waardoor een doelpunt uitbleef. De thuisploeg wist gelukkig eveneens slecht met de gecreerde kansen om te gaan waardoor de wedstrijd in een bloedeloze 0-0 eindigde.

Henk Fraser gaf na afloop aan voor de wedstrijd tevreden te zijn met een punt, wetend hoe lastig het spelen is tegen FC Utrecht, maar achteraf kon hij ook wel tevreden zijn met het verdiende punt.

ADO Den Haag wist in ieder geval de nul te houden. En loopt nu met 5 punten uit 5 wedstrijden 1 op 1.

Volgende week zaterdag staat het thuisduel tegen het altijd lastige Go Ahead Eagles op het programma.