Datum plaatsing: 06-09-2014 00:19:00

Vrouwenvoetbal: Standard Luik - ADO Den Haag (2-1)

Het vrouwenelftal van ADO Den Haag speelde vrijdagavond een uitduel tegen de koploper van de BeNe League: Standard Luik. Het was de derde wedstrijd van het seizoen, de eerste twee wedstrijden, thuis tegen Lierse en uit tegen Heerenveen won ADO Den Haag beide keren.

Het team van trainer Marcel Valk begon scherp aan de wedstrijd. Al binnen een paar minuten had het 2 maal achtereen kans om op voorsprong te komen, bij 1 van die kansen kwam de bal op de lat. Daarna waren beide teams aan elkaar gewaagd en waren het de keepsters die keer op keer redding brachten.

In de 25e minuut kwam het keerpunt in de eerste helft. De doorgebroken Lineth Beerensteyn werd in de 16 neergehaald door Standard Luik speelster Melanie Mignon. Scheidsrechter Gilles van Emelen twijfelde geen seconde en gaf Mignon rood en kende ADO Den Haag een penalty toe die Renate Jansen benutte: 0-1. Het veldvoordeel was niet in het voordeel van ADO Den Haag, het jonge team van ADO Den Haag wist niet met de veldminderheid om te gaan en liet de thuisploeg onder aanmoediging van het fanatieke thuisploeg terugkomen in de wedstrijd. Dat resulteerde in de gelijkmaker voor de Belgische club die door Vanity Lewaissa gescoord werd.

Na de rust kwam Vesna Veltrop voor Kitty Susan het veld op. ADO was niet opgewassen tegen het fysiek sterke Luik dat het spel niet altijd voetballend probeerde op te lossen. Luik creeerde een aantal kansen waaruit corners voortkwamen. De Haagse doelvrouwe Jennifer Vreugdenhil wist een aantal van deze Belgische kansen te stoppen, maar een kwartier voor tijd kwam Luik dan toch op voorsprong.
Daarna had Renate Jansen een aantal goede kansen, maar was niet egoistisch genoeg om zelf de kans te benutten en legde de bal een aantal keren op ploeggenoot Frijlink af die net niet goed bij de bal kon komen en daardoor werden de kansen om zeep geholpen.

Ondanks het verlies staat ADO Den Haag nog op een mooie derde plek op de BeNe League ranglijst.

De volgende tegenstander van ADO Den Haag is wederom een Belgische club. Op 26 september speelt ADO Den Haag thuis in het Kyocera Stadion tegen Oud-Heverlee Leuven