Datum plaatsing: 29-08-2014 22:37:00

Vrouwenvoetbal: Foto's en verslag ADO Den Haag - RSC Anderlecht (3-1)

Vrijdagavond speelde het vrouwenteam onder leiding van Marcel Valk de eerste wedstrijd van het seizoen in het Kyocera Stadion tegen het Belgische RSC Anderlecht.

Coach Sarina Wiegman maakte eind vorig seizoen na 7 jaar het Haagse vrouwenelftal getraind te hebben de opstap naar het KNVB-vrouwenelftal. Marcel Valk die anderhalf seizoen haar assistent-trainer was heeft haar taak overgenomen.

Het Haagse vrouwenelftal begon gretig aan de wedstrijd en al in de tweede minuut bracht Tessa Oudejans ADO Den Haag op voorsprong.
De thuisploeg was een maatje te groot voor de Belgische tegenstander en doelvrouwe Diede Lemey moest heel wat reddingen verrichten op de doelkansen van Renate Jansen, Kitty Suzan en Lineth Beerensteyn. Deze laatste werd bij een aanval in de 16 meter neergehaald, maar scheidsrechter Van Loenen zag er geen overtreding in.
Vijf minuten voor rust was het dan wel raak voor Beerensteyn, zij scoorde de 2-0.

Een kwartier na rust kwam ADO Den Haag na een wat mindere fase en een tegendoelpunt weer terug in de wedstrijd, maar tot scoren kwam het pas in de laatste minuut van de 4 minuten blessuretijd. Op aangeven van Lineth Beerenstijn zette Vesna Veltrop de eindstand van 3-1 op het scorebord.