Datum plaatsing: 10-08-2014 15:40:00

ADO Den Haag strijdend ten onder tegen Feyenoord: 0-1

In de eerste wedstrijd van het seizoen heeft ADO zich van zijn goede kant laten zien. De ploeg verloor -ten onrechte- met 0-1 door een doelpunt in de 91e minuut, maar liet in de eerste helft zien goed te kunnen voetballen.In de tweede helft liet de ploeg karakter zien. En zo zien we het graag.

Voorafgaand aan de wedstrijd traden de Kraaien weer op. De heren hadden duidelijk instructie gekregen het wat rustiger aan te doen als vorig jaar, maar kregen de sfeer  toch goed  in het bijna uitverkochte Kyocera stadion.

Fraser had inderdaad gekozen voor Kramer, van Duinen en Schet en zal daar achteraf - gezien het wedstrijdverloop- wel een beetje van balen.
Feyenoord startte wat dreigend en gokte op de lange bal om de ruimte achter de centrale verdedigers te zoeken. Dat lukte niet, maar Immers en Manu kwamen een paar keer dreigend voor de goal.

Manu had daarna van het veld gestuurd moeten worden na een overtreding, maar scheidsrechter Makkelie koos voor een gele kaart. Na de wedstrijd gaf hij aan dat dat in ieder geval een verkeerde beslissing was en dat hij duidelijk rood had moeten geven.

Keeper Hansen kwam zeer rustig en ervaren over en eigenlijk niet in de problemen. ADO begon na een minuut of tien aan te dringen en daardoor werd duidelijk dat Feyenoord toch maar een zeer matig elftal heeft. Passes kwamen niet aan, spitsen werden niet gevonden en het middenveld van ADO overheerste. Vooral Alberg zat goed in de wedstrijd. ADO had toen op voorsprong moeten komen. Eerst was het van Duinen die uit een corner prachtig doorkopte, waarna Zuiverloon op de lat kopte. Vlak daarna liet Malone met een afstandsschot de keeper van Feyenoord kansloos, maar ook die bal spatte op de lat uiteen.

Dat was het moment dat de scheidsrechter zich met het spel ging bemoeien. Schet kreeg vlak achter elkaar 2x geel na twee (domme) lichte overtredingen en mocht vertrekken. Bijna tegelijkertijd moest uitblinker Alberg met een spierblessure het veld verlaten. Voor hem kwam debutant Ebuehi in het veld. De jeugdspeler deed het als rechtsback overigens prima. Malone schoof door naar het middenveld en daar kwam hij weer eens beter tot zijn recht. Fraser zal het moeilijk krijgen te kiezen op het middenveld dit jaar, want ook de teruggekeerde Kevin Jansen deed het prima.

Feyenoord rook in ieder geval bloed en ADO liet zich meeslepen. Meijers maakte nog een harde tackle bij de cornervlag en mocht zelfs blij zijn dat het bij geel bleef. Maar vanaf dat moment floot scheidsrechter Danny Makkelie zo goed als alles in het nadeel van ADO. Dat had, met de tweede helft erbij tot gevolg dat hij maar liefst zeven keer op rij geel trok voor ADO. Kleine overtredingen leverden direct geel op, overtredingen op ADO werden weggewoven. Het zorgde voor een explosieve sfeer in het stadion, maar vooral dat ADO het spel niet meer kon maken.

Toch bleef de ploeg op de been. Feyenoord kreeg ook met 11 man ADO nauwelijks aan het wankelen. Op uitgespeelde aanvallen was de ploeg niet te betrappen en alleen hoge ballen zorgden voor enig gevaar. Maar ADO stond goed en met het haar op de tanden leek de eindstand van 0-0 behaald te worden. Helaas liep het net nog even anders. In de 91e minuut gaf Vormer uit een vrije trap de bal aan de ingevallen Tevreden en die wist de 0-1 op het scorebord te brengen.

Al met al heeft ADO het prima gedaan. ADO had meer verdiend, maar had veel pech, zowel met de rode kaart als met het uitvallen van Alberg, als met de scheidsrechter. Gezien het spelbeeld, hoeven we ons nog geen zorgen te maken. Feyenoord mag dat wel doen. De ploeg kwam zeer zwak over en kan zich opmaken voor een zwaar jaar.