Datum plaatsing: 03-08-2014 18:32:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Levante (2-0)

ADO Den Haag speelde zondagmiddag haar zevende en laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe nieuwe seizoen.

Het Spaanse Levante speelde  zaterdagavond ook al een oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen en won die met 0-1. En nu konden ze een dag later dus weer aan de bak.  Dat is ook de reden dat de trainer van de tegenstander van zondagmiddag slechts enkele spelers opstelde waarmee hij tegen Heerenveen ook gespeeld had.

Daarentegen was deze oefenwedstrijd voor ADO Den Haag trainer Henk Fraser de laatste wedstrijd om zijn beoogde basiselftal uit te testen. De Haagse trainer kan nog geen beroep doen op de geblesseerde spelers Danny Bakker en Mathias Gehrt.

Roland Alberg mocht deze wedstrijd de aanvoerderband dragen. Er is nog niet bekend wie Fraser als aanvoerder op het oog heeft.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Mitchell Schet en Roland Alberg waren in het eerste kwartier nog het dichtst bij een doelpunt, maar de Spaanse keeper wist zijn doel schoon te houden. Ook de door AZ begeerde Mike van Duinen had meerdere doelkansen, maar zonder resultaat. Schet verliet na 16 minuten noodgedwongen het veld vanwege een blessure, Michiel Kramer nam zijn plaats in en dat bleek een gouden wissel. Vlak nadat hij het veld was ingekomen kreeg Kramer een goede doelkans, die hij ook nog wist te benutten maar het doelpunt werd door de scheidsrechter afgekeurd omdat de assistent buiten spel had geconstateerd.  Tien minuten nadat hij was ingevallen schoot Kramer op aangeven van Xander Houtkoop de bal toch nog achter de Spaanse doelman.Niet veel later kon hij bijna zijn 2e doelpunt inkoppen, maar deze  bal ging net naast.

Na rust was het ADO Den Haag die het spel bepaalde. De tweede helft was nog maar 5 minuten oud toen Kramer, op aangeven van Aaron Meijers, zijn tweede doelpunt deze wedstrijd maakte. Even daarna waren er grote kansen voor Alberg, die de bal in nog geen minuut eerst op de lat en later op de paal zag gaan, maar niet in het doel. Weer waren er kansen voor Van Duinen, maar de spits maakte het zichzelf iedere keer te moeilijk. Zelfs een voorzet van Kramer, die de de goal aan Van Duinen gunde mondde op niets uit.
De Spaanse bezoekers zetten nog wel even aan in de laatste minuten waardoor zij enkele corners verdienden maar tot scoren kwam het niet meer, mede vanwege het goede keepen van Martin Hansen die naar het zich laat aanzien de opvolger van Coutinho, de eerste keeper wordt.

Over exact een week weten we precies hoe de competitie is begonnen, dan heeft ADO Den Haag de eerste wedstrijd achter de rug, en dan wel tegen Feyenoord.