19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 26-07-2014 19:31:00

Verslag en foto's oefenwedstrijd ADO Den Haag - Konyaspor (0-4)

Zaterdagmiddag speelde ADO Den Haag weer als vanouds een oefenwedstrijd op het terrein van HVV Laakkwartier aan de Jan de Beerstraat.

Het was inmiddels al de vijfde  oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vandaag was het Turkse Konyaspor de tegenstander.

Konyaspor heeft er voor gekozen om een trainingskamp in Nederland te beleggen om de hitte in Turkije te ontlopen.  Het was dan ook een domper voor de Turkse ploeg dat de temperatuur deze zomer in Nederland  aardig overeenkomt met die in Turkije.
Het in de Turkse Super League vorig jaar op de 11 plaats geëindigde Konyaspor speelde van de week al een oefenwedstrijd tegen FC Twente, in deze wedstrijd werd er door beide clubs niet gescoord.

ADO Den Haag trainer Henk Fraser kon over een een aantal spelers meer beschikken dan in de vorige oefenduels. Roland Alberg en Aaron Meijers konden na blessureleed weer meespelen en Rydell Poepon en Merencia waren terug van hun oefenstages bij respectievelijk Mordovia Saransk en FC Dordrecht.

Ook Catalin Tira is zoals bekend weer terug na een stage bij FC Dordrecht. Tira was als toeschouwer aanwezig bij de wedstrijd tegen Konyaspor. Aanstaande maandag vertrekt hij voor een gesprek en eventueel oefenperiode naar Lecce in Italie.

ADO Den Haag kwam er al snel achter dat het spelniveau van de Turkse ploeg veel hoger was dan die van de tegenstanders in de vorige oefenwedstrijden. Doelman Zwinkels moest veel reddingen verrichten, terwijl de Turkse doelman een rustig middagje had.
In de 17e minuut van de wedstrijd werd er, zoals vooraf aangekondigd, een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de vlucht MH17 van Malaysia Airlines die in de Oekraine crashte.
Na het eerbetoon hielden de Turken het hoge tempo aan en in de laatste 10 minuten van de eerste helft wisten ze maar liefst 3 x te scoren.

In het begin van de tweede helft wisselde Fraser Meijers, Alberg en Wormgoor voor Buwalda, Ebuehi en Kanon. Konyaspor bleef het betere van het spel houden tot groot genoegen van de vele Turkse supporters die bij de wedstrijd aanwezig waren. 7 minuten na rust schoot Ozgur Ozkaya de 0-4 snoeihard in het doel.
Een aantal malen leek het erop dat de stand nog verder uitgebreid zou worden door de Turkse ploeg, maar gelukkig wist Zwinkels weer meerdere malen redding te brengen. ADO Den Haag wist een aantal malen middels Van Duinen, Houtkoop, Kanon en Merencia in de buurt van de Turkse keeper te komen, maar geen van allen wisten de Turkse doelman te passeren.

Dinsdagavond wordt de volgende oefenwedstrijd gespeeld. Dan is de tegenstander OFI Kreta. ADO Den Haag wist vorig jaar de oefenwedstrijd tegen OFI Kreta met 1-0 te winnen. De wedstrijd wordt om 19.00 uur in het Kyocera Stadion gespeeld.

Klik HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd

ADO Den Haag verliest van Konyaspor

Ook Remco Hagenees was ook bij de wedstrijd aanwezig. Hij stuurde ons onderstaande foto´s