Datum plaatsing: 22-07-2014 22:55:00

Verslag en foto's oefenwedstrijd ADO Den Haag - FC Dordrecht (3-0)

ADO Den Haag speelde dinsdag de vierde oefendwedstrijd ter voorbereiding op het het nieuwe seizoen. De wedstrijd tegen promovendus FC Dordrecht werd onder grote belangstelling op het terrein van DSO te Zoetermeer gespeeld.

Evenals in de vorige oefenwedstrijden kon trainer Henk Fraser niet beschikken over een aantal door blessures geplaagde spelers. Danny Bakker, Aaron Meijers, Roland Alberg en Mathias Gehrt waren daardoor niet inzetbaar.

Deze wedstrijd stond voor het eerst doelman Martin Hansen in het Haagse doel.
ADO Den Haag begon in tegenstelling tot de eerdere oefenwedstrijden goed aan de wedstrijd. Al in de zesde minuut kwam ADO op voorsprong door een doelpunt dat  uit een corner voortkwam. Vito Wormgoor kopte de door Houtkoop genomen corner buiten bereik van de Dordtse doelman in de kruising. Het begin was dus aardig, maar langzaam kwam de klad er weer in. Als er al doelkansen voor ADO Den Haag waren, zoals door Van Duinen, Schet en Malone werd het doel gemist. Er was zelfs nog een aardige kans voor FC Dordrecht om gelijk te maken, toen Dordrechternaar Lieder oog in oog met Hansen stond, maar de Deense doelman van ADO Den Haag wist redding te brengen.
In de 35e minuut viel het tweede en mooiste Haagse doelpunt van de wedstrijd. Kevin Jansen schoot de bal op de paal van het Dordtse doel, de terugkaatsende bal kwam bij Houtkoop voor de voeten die bal de bal naar Malone tikte en deze laatste twijfelde niet en schoot de bal direct in het doel: 2-0, waarmee ook de rust werd ingegaan.

Na de rust kwam er niet zoals de eerste drie oefenwedstrijden een heel nieuw elftal van ADO in het veld, het elftal van de eerste helft speelde in het begin van de tweede helft gewoon ongewijzigd verder. Bij Dordrecht kwam na de rust o.a. ADO Den Haag speler Vidarell Merencia in het veld. Merencia is momenteel op proef bij FC Dordrecht.
In de tweede helft was de fut er uit en Dordrecht rook weer kansen. In de 55e minuut was het Robin Gosens die het doelman Hansen lastig maakte. Even daarna bracht Fraser de eerste wissel van de wedstrijd in het veld. Ricky van Haaren kwam het veld in voor Kevin Jansen.
ADO Den Haag had het moeilijk, want weer was er bijna een aansluitingstreffer van Dordtse kant. Hamdaoui kopte na een run over bijna het hele veld de bal richting het doel van Hansen, maar deze bracht wederom uitstekend redding. 10 minuten voor tijd bracht Fraser drie nieuwe spelers in het veld. Kramer, Korte en Esajas kwamen het veld in ten koste van Schet, Houtkoop en van Duinen. Een goede wissel, want vijf minuten later schoot Esajas de 3-0 binnen, wat ook de eindstand werd.

Zaterdag speelt ADO weer een oefenwedstrijd en dit keer op het bekende terrein van Laakkwartier.  Het Turkse Konyaspor is dan de tegenstander.