Datum plaatsing: 18-07-2014 22:08:00

Verslag en foto's oefenduel ADO Den Haag - FC Eindhoven 1-1

Vrijdagmiddag werd er ter afsluiting van het trainingskamp in Leende door ADO Den Haag een oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven gespeeld

Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegtuigcrash van het Malaysia toestel in Oekraïne werd er voor aanvang van de wedstrijde en minuut stilte gehouden. Ook speelden de spelers met rouwbanden om en hingen de vlaggen rond het sportterrein 'Het groot Speel' in Leende half stok.

Hoewel de wedstrijd dicht bij Eindhoven werd gespeeld was toch ADO de gastheer voor de Jupiler club, omdat ADO de hele week op het sportterrein had getraind.

ADO Den Haag kwam een aantal bekenden tegen bij de Eindhovense club. Oud ADO Den Haag speler N'Toko speelde de eerste helft mee bij FC Eindhoven en oudspeler Maurice Verberne is assistent-trainer van  trainer Jan Paul de Jong.

Trainer Henk Fraser kon door blessures niet beschikken over een aantal basisspelers. Danny Bakker, Roland Alberg, Aaron Meijers en Matthias Gehrt moesten vanaf de zijkant toekijken.

ADO Den Haag had het, na een week hard trainen, in de eerste fase van de wedstrijd moeilijk tegen het Eindhovense team. FC Eindhoven dat veel druk zette in het begin van de eerste helft wist in de eerste 20 minuten zo'n 11 corners te forceren. ADO Den Haag daarentegen had er in dezelfde periode niet 1, maar na 20 minuten had ADO Den Haag dan de eerste corner en niet lang daarna bracht Kevin Jansen het Haagse team op voorsprong.
Het doelpunt was gelijk ook voor de scheidsrechter het moment om de vooraf afgesproken drinkpauze in te lassen. Gezien de 34 graden die er rond het veld van DOSL werd gemeten, was die ook echt noodzakelijk.
Tijdens die pauze sprak Henk Fraser tegen de spelers zijn onvrede over het matte spel uit.
Toch was ook daarna het spel in het voordeel van de Eindhovenaren. De rust werd met 1-0 ingegaan.

In de tweede helft was het (ook met een compleet vers elftal, alleen Zwinkels bleeft staan), al niet veel beter gesteld. Pas in de 63e minuut had Xander Houtkoop kans om te scoren, maar de keeper wist de bal te stoppen. Ook in de rebound kreeg Houtkoop de bal niet in het doel.
Zo'n tien minuten later kwam de gelijkmaker, Jens van Son bracht de Eindhovenaren op gelijke hoogte. Veel viel er daarna niet meer te beleven. In de laatste minuut werd Michiel Kramer door de scheidsrechter van het veld gestuurd wegens commentaar op de leiding na een overtreding van de tegenpartij. Eerst stelde de scheidsrechter voor dat Kramer gewisseld zou worden, maar omdat Kramer door bleef mekkeren werd hij zonder wissel van het veld gestuurd, overigens zonder rode kaart. Vlak daarna werd de wedstrijd beëindigd en na gedoucht te zijn vertrok ADO Den Haag met de bus terug naar het Forepark om vervolgens maandag weer de training te hervatten en dinsdag de vierde oefenwedstrijd te spelen. FC Dordrecht is dan de tegenstander. De wedstrijd wordt in Zoetermeer gespeeld.