Datum plaatsing: 09-07-2014 22:33:00

Verslag en foto's oefenwedstrijd DHC - ADO Den Haag

Woensdagavond speelde ADO Den Haag de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, net als vorige week in Delft, maar nu aan de Brasserskade tegen hoofdklasser DHC.

Bij DHC ontmoetten we drie oudspelers van ADO Den Haag: Ricky van den Bergh, Serhat Koksal en Jordy Brouwer.

ADO Den Haag kon deze wedstrijd niet beschikken over Mathias Gehrt omdat de speler momenteel kampt met een lichte hamstringblessure.
Verder stond doelman Tim Coremans beide helften in het doel en zat Robert Zwinkels op de bank. Kevin Jansen die tijdens de eerste oefenwedstrijd een kwartiertje in de tweede helft mee mocht spelen, speelde vanavond de hele eerste helft mee.

Het eerste doelpunt voor ADO Den Haag kwam een kwartier na aanvang van de wedstrijd tot stand door een eigen doelpunt van DHC speler Anthony Pique, die op zeer fraaie wijze zijn eigen doelman met een kopbal wist te passeren.
ADO Den Haag had het ook in deze oefenwedstrijd moeilijk. Pas een kwartier later werd de 0-2 gescoord door de nieuwe aanwinst Houtkoop, die overigens ook de corners nam in de eerste helft van de wedstrijd. ADO Den Haag kwam na het tweede doelpunt goed op gang, even later was het  raak voor Michiel Kramer die even daarvoor door trainer Henk Fraser naar de kant was gehaald en extra werd gecoacht. Net voor de rust werd het 0-4 door wederom een doelpunt van een nieuwe aanwinst, dit keer was het Thomas Kristensen die uit een voorzet de van Kramer bal achter de doelman van DHC werkte.

Na rust bracht Fraser net als in de oefenwedstrijd zaterdag bijna een compleet vers elftal in het veld, alleen doelman Tim Coremans bleef zoals eerder vermeld de hele wedstrijd het doel verdedigen. Gouriye en Poepon hadden een paar kleine kansen, maar tot een doelpunt kwam het niet. DHC rook bloed en Romano Denneboom, die o.a. bij SC Heerenveen, Willem II, NEC en FC Twente heeft gespeeld, scoorde het tegendoelpunt in de wedstrijd: 1-4.
Daarna probeerden Mitchell de Vlugt en Schet nog de score voor ADO Den Haag te verhogen, echter zonder resultaat.
In de slotminuut dacht Poepon nog de 1-5 gescoord te hebben, dat dacht het publiek en de stadionspeaker ook, maar het doelpunt werd wegens buiten spel afgekeurd.Vlak erna, net voor het eindsignaal van de wedstrijd, scoorde  Poepon toch nog de 1-5.

De volgende oefenwedstrijd zal als afsluiting van het trainingskamp in Leende op vrijdag 18 juli te Leende worden gespeeld tegen FC Eindhoven.