Datum plaatsing: 05-07-2014 19:06:00

Foto's en verslag oefenwedstrijd DVV Delft - ADO Den Haag

Zaterdagmiddag heeft ADO Den Haag de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2014/2015 met 1-5 (na een ruststand van 1-3) gewonnen van het 100-jarige DVV Delft.

De technische staf en spelers zijn sinds een week aan het trainen. Vandaag werd de eerste oefenwedstrijd van het seizoen gespeeld tegen tweede klasser DVV Delft.

Door blessures konden Danny Bakker en Roland Alberg niet meespelen. Ook Michiel en Aaron Meijers kwamen niet in actie. Aan de spelerslijst werden op het laatst Mike van Duinen en Catalin Tira toegevoegd.

Zowel ADO Den Haag als DVV Delft speelden beide helften met een ander team.

Al in de 3e minuut opende Ricky van Haaren met een fraai afstandsschot de score voor ADO Den Haag. Een paar minuten later voorkwam DVV keeper Klaas van Balen een doelpunt, maar in de rebound schoot Giovanni Korte de bal alsnog in het doel. Iedereen rekende na die twee snelle doelpunten op een monsterscore, maar de wedstrijd verliep door het goed verdedigende DVV toch wat stroever dan verwacht. Pas in de 25e minuut scoorde Gehrt op aangeven van Gouriye de 0-3.
De rust werd echter met 1-3 ingegaan, omdat Tyson Waser van DVV een minuut voor het einde van de eerste helft wist te scoren.

Zoals eerder gemeld zouden beide ploegen met een nieuw elftal aan de tweede helft beginnen. ADO Den Haag begon echter met 10 spelers, omdat de geplande wissel in de 65e minuut van Kevin Jansen,  die van een zware knieblessure hersteld is, voor Thomas Kristensen eerder moest plaatsvinden aangezien Kristensen na de eerste helft met een blessure in de kleedkamer was achtergebleven. Omdat Kevin Jansen daardoor 20 minuten eerder dan gepland moest invallen, nam de technische staf geen enkel risico en liet Kevin in de beginminuten van de tweede helft een uitgebreide warming up langs de lijn uitvoeren, waarna hij in de 7e minuut van de tweede helft het veld inkon en het elftal compleet was.
De vorig jaar aan NAC verhuurde Poepon kwam in de 70e minuut bijna tot scoren, maar de verdediging van DVV wist hem van een doelpunt af te houden. Op slag van het Haags kwartiertje was het dan toch raak voor Poepon: 1-4. Kevin Jansen, die de eerste wedstrijd nog niet te veel belast werd, verliet een kwartier voor tijd het veld voor Catalin Tira. Vlak voor tijd zette Mitchell Schet de eindscore  voor1-5 voor ADO Den Haag op het scorebord.

Trainer Henk Fraser zei na de wedstrijd dat hij niet echt tevreden was over het spel, maar het is natuurlijk nog maar de eerste oefenwedstrijd van het seizoen en ADO Den Haag heeft nog 6 oefenwedstrijden en een weekje trainingskamp voor de boeg voordat het nieuwe seizoen begint.
Woensdagavond staat om 19.30 de volgende oefenwedstrijd op het programma. Dan speelt ADO Den Haag wederom in Delft, maar dan tegen DHC aan de Brasserskade.