Datum plaatsing: 03-05-2014 20:53:00

Verslag en foto's Cambuur Leeuwarden - ADO Den Haag 1-2

ADO Den Haag heeft de laatste speelronde van het seizoen met succes afgesloten. Voor de rust wist Ramon Leeuwin voor de Friezen te scoren. Na rust maakte Kramer twee doelpunten.

Cambuur Leeuwarden viert dit jaar feest, want de club bestaat 50 jaar.
De promovendus zet dit seizoen overigens een prima prestatie neer door net onder de middenmoot van de eredivisie te eindigen.

Beide clubs hebben dit seizoen van trainer gewisseld. Cambuur trainer Dwight Lodeweges stapte op na strubbelingen na diens aangekondigde vertrek naar 'aartsvijand' Heerenveen en bij ADO Den Haag moest Maurice Steijn vertrekken wegens tegenvallende prestaties.

Voor beide clubs stond er deze wedstrijd niets meer op het spel, alhoewel de spelers en technische staf van ADO Den Haag door sponsor en clubeigenaar van Swansea, John van Zweden, een 'snoepreisje' naar een wedstrijd van Swansea is beloofd als ADO Den Haag dit seizoen in het linkerrijtje zou eindigen. Iets wat begin februari niet voor mogelijk werd gehouden, toen ADO Den Haag op de laatste plaats op de ranglijst stond.

ADO Den Haag werd gesteund door een vol uitvak met ruim 300 supporters.

Trainer Henk Fraser kon door blessures niet over Gino Coutinho, Danny Bakker en Roland Alberg beschikken. Ook Tom Beugelsdijk kon vanwege een schorsing niet meespelen. Voor hen in de plaats had Fraser Robert Zwinkels, Wormgoor, van Haaren en Gehrt opgesteld.

In het begin van de wedstrijd wist Cambuur het ADO nog knap lastig te maken. Er waren wel wat kansjes voor met name Gehrt en Van Haaren, maar de Friese keeper Zeinstra wist zijn doel schoon te houden. Na een half uur speeltijd kwam Cambuur steeds gevaarlijk dicht bij het doel van Robert Zwinkels wat een paar corners vlak na elkaar opleverde. Uit 1 van die corners kopte oud ADO Den Haag speler Ramon Leeuwin het eerste doelpunt van de wedstrijd binnen.
Vlak voor rust hadden Gehrt en Malone nog kans op de gelijkmaker, maar de bal ging niet in het doel.

Een paar minuten na de rust had Cambuur speler El Makrini de kans om de bal in te koppen en de stand te verdubbelen, maar Zwinkels bracht redding.
Vlak erna kon Kramer alleen op het doel van de Friese keeper afstormen, maar hij liet zich op het laatste moment door een verdediger aftroeven. Net voor het Haags kwartiertje wist Kramer, na een voorzet van Gehrt, dan toch de bal achter keeper Zeinstra te schieten: 1-1.
Tien minuten later maakte Kramer zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, ditmaal was Aaron Meijers de aangever. Cambuur die na de gelijkmaker al wat was ingezakt hield de wedstrijd hierna voor gezien, zodat de 1-2 voor ADO Den Haag ook de eindscore werd.

ADO Den Haag kon met 3 punten op zak de reis naar Den Haag aanvaarden, met voor spelers en technische staf de reis naar Swansea in het vooruitzicht, want ADO Den Haag eindigt dit seizoen op een fraaie 9e plaats in de eredivisie, met zelfs drie punten meer dan vorig seizoen. Een prestatie van formaat. De spelers en technische staf gaan het seizoen nu afbouwen. ADO Den Haag wil nog graag voor het eind van het seizoen een oefenwedstrijd spelen, maar men weet nog niet of het gaat lukken, omdat er nog geen tegenstander gevonden is.

foto's Cambuur Leeuwarden ADO Den Haag 1-2

Oud trainer van ADO Den Haag Rinus Israël, was bij deze wedstrijd aanwezig

Het uitvak stroomde langzaam vol

Oud ADO Den Haag  speler Ramon Leeuwin maakte het de Haagse spelers nog knap lastig

Danny Bakker brak vrijdag op de training zijn middenvoetsbeentje, maar was toch met krukken en al bij deze wedstrijd aanwezig