Datum plaatsing: 18-04-2014 23:57:00

Vrouwenvoetbal: FC Twente te sterk voor ADO Den Haag

ADO Den Haag speelde vrijdagavond in het Kyocera Stadion tegen FC Twente.

Bij de wedstrijd was een aantal vrouwen te gast die in de jaren 50 in het team van EHDVV (Eerste Haagse Dames Voetbal Vereniging) speelden. Zij volgden de wedstrijd met veel belangstelling en deelden veel herinneringen met elkaar, maar ook met de speelsters en coach Sarina Wiegman, van ADO Den Haag na de wedstrijd. Later zullen we hier verder over berichten!

Het team van Sarina Wiegman is sinds 17 januari ongeslagen en natuurlijk hoopte men dat nog even vol te houden.

Die hoop vervloog al snel toen ADO binnen 2 minuten op achterstand kwam door een doelpunt van Ellen Jansen. Tien minuten later was het weer raak, toen schoot Marloes Pieeëte de bal snoeihard dachter de Haagse doelvrouwe, Jennifer Vreugdenhil.

ADO Den Haag was daarna dicht bij een aansluitingstreffer door doelkansen van Lineth Beerensteijn, Renate Jansen en Lucienne Reichardt, maar de kansen werden net niet goed benut. In de 36e minuut kwam de aansluitingstreffer dan toch. Op aangeven van Renate Jansen kon Kitty Susan de 1-2 intikken.

Na rust was het ADO Den Haag die het initiatief leek over te nemen en was het wachten op de gelijkmaker. Die bleef uit en 10 minuten voor tijd werd de wedstrijd door FC Twente beslist. Pieëte scoorde de 1-3, wat ook de eindstand werd.

Hierdoor kwam er helaas aan de reeks ongeslagen wedstrijden een eind.

Op vrijdag 25 april staat er weer een belangrijke wedstrijd voor het vrouwenteam van ADO Den Haag op het programma. Dan spelen de vrouwen uit tegen Ajax.

De oud speelsters van EHDVV volgden de wedstrijd vanuit de skybox En Un Momento d'ADO