Datum plaatsing: 06-04-2014 15:23:00

Foto's en verslag ADO Den Haag verslaat FC Utrecht met 4-1

ADO Den Haag speelde zondagmiddag in het eigen Kyocera Stadion de belangrijke wedstrijd tegen FC Utrecht. Onder toeziend oog van de ernstig zieke oud speler Harry Heijnen, die nog graag een wedstrijd van zijn oude cluppie wilde zien, versloeg ADO Den Haag de Utrechtse formatie met maar liefst 4-1.

Voor de wedstrijd begon kwam Harry Heijnen met zijn vrouw het veld op. Oud teamgenoot van Harry Heijnen, Rene Pas, voerde namens hem het woord. Hij vroeg om het publiek 15 seconden de naam van Harry te scanderen, maar dat werden er, onder begeleiding van een luid applaus wel wat meer. Heijnen was zichbaar aangedaan door alle publieke aanmoediging en volgde daarna  de wedstrijd vanaf de tribune.

Op de langdurig geblesseerde Kevin Jansen en de afgelopen woensdag tegen FC Twente geblesseerd uitgevallen Gianni Zuiverloon na had trainer Henk Fraser de beschikking over alle spelers. Beugelsdijk en Van Duinen waren weer terug van een schorsing. Fraser besloot Kramer net als tegen FC Twente in de spits te laten staan en Mike van Duinen linksbuiten waardoor Jerson Cabral weer op de bank zat. Doordat Beugelsdijk weer terug was kon Bakker doorschuiven naar het middenveld waardoor er ook deze wedstrijd geen plaats was in de basis voor Gehrt.

Voor beide clubs was deze wedstrijd wederom van groot belang om de nacompetitie te ontlopen.

In het begin van de wedstrijd was de spanning bij de spelers van beide teams goed te merken. Wat zich ook uitte in irritaties over en weer. Bij een opstootje in de vierde minuut kregen kregen Steve de Ridder van FC Utrecht en Danny Holla een gele kaart.
Utrecht speler De Ridder kreeg halverwege de eerste helft zijn tweede gele kaart deze wedstrijd, waardoor Utrecht nog ruim een uur met 10 man moest spelen..ADO Den Haag kon al snel daarvan profiteren: op aangeven van Meijers schoot Alberg het eerste doelpunt van de wedstrijd achter  de Utrechtse doelman Ruiter binnen. Op slag van rust verdubbelde Van Duinen de voorsprong voor ADO Den Haag.

In de tweede helft  had ADO Den Haag nog steeds overwicht, maar de scherpte ontbrak, waardoor het Haagse publiek lang moest wachten op het volgende doelpunt. Die kwam 20 minuten voor tijd: Mike van Duinen gaf liggend op de achterlijn een voorzet het voor Utrechtse doel waaruit Mitchell Schet, die niet aarzelde en de bal meteen binnen schoot: 3-0. Nadat FC Utrecht op slag van het Haags kwartiertje één van de weinig aanvalspogingen op het doel van Couthino had gedaan  zette Kramer vanuit een counter de 4-0 op het scorebord.

De rest van de wedstrijd was nog maar een formaliteit en het Haagse publiek zong daarna nog een tijdje Harry Heijnen toe die vanaf de tribune het publiek toezwaaide.

Utrecht wist nog de eer te redden door in de 90e minuut te scoren. Oud ADO Den Haag speler Jens Toornstra schoot de bal achter de Haagse doelman, die deze wedstrijd maar heel weinig werk hoefde te verrichten.

Het team van Henk Fraser is nu al 9 wedstrijden op rij ongeslagen. De vraag is of het team onder leiding van Henk Fraser dat volgende week voor de tiende maal zal zijn. Dan staat namelijk de uitwedstrijd tegen Ajax op het programma.

Eredivisie ADO Den Haag FC Utrecht 4-1
Alba Sign maakte voor ons een mooi spandoek en de jongens van Midden Noord waren zo vriendelijk om hun plekje hiervoor beschikbaar te stellen! Foto met dank aan Neal