Datum plaatsing: 30-03-2014 20:23:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - PEC Zwolle (1-1)

Zondagmiddag heeft ADO Den Haag aan de thuiswedstrijd 1 punt overgehouden. Na een goed begin waren het toch de bezoekers die het eerste doelpunt maakten. Vlak voor rust maakt Ronald Alberg op fraaie wijze de 1-1 waarmee ook de rust werd ingegaan.

ADO startte de wedstrijd in zijn vertrouwde opstelling met die verstande dat Malone vanwege een schorsing niet meespeelde. Holla die vorige week geschorst was speelde wel weer mee. De ploeg is al zes wedstrijden ongeslagen en dat gaf uiteraard genoeg vertrouwen voor Fraser om het geraamte van de ploeg te laten staan.

Ondanks de goede serie die de ploeg heeft neergezet, is dat nog niet erg terug te zien in het aantal supporters. Vandaag waren er met moeite weer 12.000 en daarbij waren ook vele 'actiekaarten' aan de man gebracht. De supporters zijn niet zo makkelijk terug te winnen na de magere jaren die we hebben meegemaakt.

ADO startte slapjes. PEC Zwolle startte echter nog wat slapper, waardoor ADO wel overwicht had, maar nauwelijks kansen creeerde. PEC Zwolle zag het leidzaam aan en deed nauwelijks een poging tot aanvallen. De feestvreugde in Zwolle zal nog wel meegespeeld hebben. Donderdag werd duidelijk dat Zwolle volgend jaar Europees voetbal zal spelen, als Ajax tenmminste kampioen wordt. Die kans is nogal groot, dus PEC gaat voor het eerst in jaren weer de Europese velden onveilig maken. Waarvoor hulde.

De eerste kans was voor ADO. Meijers brak goed door vanaf links en gaf voor, maar Mike van Duinen wist zijn teen niet tegen de bal te krijgen. Daarna ging PEC een beetje voetballen en scoorde ook direct na klungelig verdedigen van ADO Den Haag. Een corner werd slecht weggewerkt en PEC kon makkelijk scoren.

Henk Fraser greep in en haalde al in de dertigste minuut de eigenlijk altijd zwakke Mitchell Schet naar de kant. Wildschut kwam voor hem in de plaats. Dat maakte een wereld van verschil. ADO voelde de noodzaak om aan te vallen en een serie grote kansen was het gevolg. De grootste kans was voor Beugelsdijk. Na goed doorzetten van Zuiverloon gaf hij een voorzet op de meegelopen Beugelsdijk. Die kopte prachtig in, maar de keeper van PEC Zwolle had nog een mooiere reflex waardoor de gelijkmaker uitbleef. Ook Gehrt had nog een prachtkans.

Die kwam alsnog vlak voor rust. Vanaf 23 meter kreeg Alberg de bal in een keer op zijn schoen en caramboleerde hem over de keeper heen: 1-1. ADO ging met een verdiend applaus de rust in.

Na rust leek ADO direct door te stoten naar de voorsprong. Kansjes voor van Duinen, Alberg waren echter niet aan hen besteed. Toch verflauwde de wedstrijd daarna. De scheidsrechter speelde daarbij ook een belangrijke rol. Hij trad nauwelijks op tegen het verdedigende PEC Zwolle en benadeelde zo de aanvallende partij. We houden niet van teveel wijzen, maar de scheidsrechter was deze dag niet erg op de hand van ADO Den Haag en haalde daarmee ook de vaart uit de wedstrijd.

Aan het einde van de wedstrijd kon het ineens alle kanten op. Grote kansen waren er voor van Duinen en Gehrt, maar ook PEC Zwolle mocht vlak voor tijd nog de winnende maken, maar daarin faalde het ook.
Daarom eindigde de wedstrijd dus in een 1-1 eindstand. Een punt waar ADO niet zoveel aan heeft. Ondertussen wel zeven wedstrijden ongeslagen, maar het gaatje met RKC -die op de nacompetitieplek staat- is maar drie puntjes.

Woensdag speelt ADO de inhaalwedstrijd uit tegen FC Twente en dan volgt zondag de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Dan moet het maar gaan gebeuren!

Klik Hier voor de Statistieken van deze wedstrijd

fotos ADO Den Haag - PEC Zwolle

Lex Immers, die vanmiddag vroeg  een wedstrijd voor Feyenoord speelde, was ook bij deze wedstrijd aanwezig

Trainer Henk Fräser besloot in de 30e minuut al in te grijpen en bracht Yanic Wildschut ten koste van Mitchell Schet in het veld