Datum plaatsing: 20-03-2014 22:04:00

ADOfans visit: Genoa - Juventus

ADOfan Stephan woonde vorige week de wedstrijd Genoa-Juventus bij en zond ons het volgende verslag en foto's.

Afgelopen zondag zijn we met vier ADO-supporters naar Italië geweest om daar een wedstrijd van Juventus in de Serie A bij te wonen. Uiteraard stond een wedstrijdbezoek van onze wit-zwarte vrienden uit Turijn hoog op het verlanglijstje van iedereen.

Of dat dan een thuis- of uitwedstrijd zou zijn maakte ons niet veel uit. Uiteindelijk viel de keuze op Genoa-Juventus. Het stadion Luigi Ferraris is een van de mooiste stadions van Italië en het publiek in Genua staat bekend als zeer fanatiek, een ideale combinatie dus. Helaas lukte het niet om kaarten te regelen voor het uitvak, want dat had de trip natuurlijk helemaal perfect gemaakt. We waren daarom aangewezen op de vrije verkoop. In Italië is dat geen probleem want de stadions zitten daar nog maar zelden vol. Via de site Listicket.it kwamen de tickets één week van te voren in de vrije verkoop. Tickets regelen was dan ook geen probleem, voor € 20,- per stuk kochten we 4 ‘E-tickets’ voor een plekje op de Gradinata Sud (tribune achter de goal), dichtbij het uitvak. Vanaf deze plek konden we het uitvak goed in de gaten houden.

Qua wedstrijd hebben we absoluut niet te klagen gehad. Hierin gebeurde van alles, er werden twee doelpunten van Juventus vlak voor onze neus afgekeurd (waarvan één onterecht). Verder kreeg Genoa diep in de twee helft een goedkope een penalty, maar die werd gelukkig door Gianluigi Buffon gestopt. Gerechtigheid dus! De wedstrijd leek op een 0-0 af te stevenen totdat in de 89e minuut er net buiten het strafschopgebied van Genoa een overtreding werd begaan. Andrea Pirlo mocht aanleggen voor dit buitenkansje ….. met een precisie schot plaatste hij de bal in de linker bovenhoek buiten het bereik van de keeper …….  0-1! Het hele Juve-vak was uitzinnig van vreugde. Een paar minuten laten werd er door de scheidsrechter afgefloten, door deze drie punten is Juventus weer een stukje dichter bij hun 30ste scudetto.

De sfeer in het stadion was fantastisch, vooral voor het thuispubliek merkte je dat dit een hele grote wedstrijd was. Mocht iemand buiten Turijn een wedstrijd van Juventus willen bezoeken, dan is Genua een absolute aanrader!