Datum plaatsing: 09-03-2014 14:35:00

Foto's en verslag RKC Waalwijk - ADO Den Haag: 1-1

ADO Den Haag heeft vandaag niet kunnen winnen van mede degradatiekandidaat RKC Waalwijk. In Waalwijk was ADO wel beter, maar zeker gezien de grote kansen voor RKC in de tweede helft was de 1-1 uitslag terecht.

ADO Den Haag startte met Coutinho en Gehrt in de basis. Hij verving Danny Bakker.
Ondanks het belang van de wedstrijd, startte ADO zwak. Na een dikke minuut was er al een enorme kans voor Sno, die op aangeven van Castelen vrij voor Coutinho stond. Een reflex van hem zorgde ervoor dat RKC al niet direct op voorsprong stond.

En zo voerde RKC de druk direct op. ADO kon niet anders dan verdedigen en hield de bal niet in de ploeg. Pas na tien minuten kreeg ADO vat op de wedstrijd. De felheid die de afgelopen wedstrijden zoveel verschil maakte, kwam rustigaan terug. En dat zorgde voor kansen. Het begon met een aantal corners en dreigende situaties.

Uiteindelijk was het Alberg die de verdiende 0-1 maakte. RKC probeerde uit te verdedigen, maar Malone zat er goed tussen. Hij zag Alberg vertrekken en gaf een prachtige voorzet, die Alberg dus ook prima inkopte: 0-1.

Daarna kreeg ADO nog kansen. Van Duinen dacht de 0-2 te scoren maar de keeper van RKC wist de bal miraculeus uit de korte hoek te stompen.  En zo bleef het spannend. Vlak voor rust werd Castelen gevaarlijker en gevaarlijker. Eerst schoot hij nog net voor, maar nadat Beugelsdijk niet op tijd terug was, kon hij in de 42e minuut doorstomen en de 1-1 maken.

Coutinho kwam daarbij met zijn been wel erg hoog inzetten en raakte de oud ADO speler vol op zijn dijbeen. Castelen had mazzel dat hij door kon spelen.

In de tweede helft was ADO Den Haag over het algemeen de betere ploeg. Naarmate de tijd verstreek kwam de spanning alleen steeds meer om de hoek kijken. Het werd een wedstrijd waarvan iedereen voelde dat de ploeg die scoorde, zou winnen.

De grootste kans voor ADO was eigenlijk voor van Duinen. Hij brak door en werd ogenschijnlijk neergehaald. Alle meegereisde ADOfans hadden vol zicht op de situatie en wilden een strafschop. Nijhuis, die alle overtredingen tegen van Duinen niet bestrafte, besliste echter anders en gaf een corner.

RKC kreeg ook nog twee enorme kansen. Schet (de broer van) kon vol uithalen na een scrimmage en een reflex van Coutinho zorgde voor een corner. Later liet  Malone zijn man weer lopen waarna de bal tergend langzaam tegen de paal gleed. Ook de opvolgende scrimmage leidde niet tot een doelpunt.

ADO kreeg nog wat kleine kansen (Alberg, Beugelsdijk, van Duinen), maar in de laatste minuten wilden beide ploegen niet meer verliezen en was het gelijkspel een terechte maar ook onbevredigende uitslag.

Positieve opvallers: Gehrt, Zuiverloon. Vandaag een heel stuk minder: Schet, van Duinen, Malone.

ADO is ondertussen wel al vijf duels ongeslagen. Twee keer winst, drie keer gelijk. Als daar twee overwinningen tegen FC Groningen en PEC Zwolle op volgen (de volgende thuiswedstrijden) ziet het er allemaal een heel stuk fijner uit. Nu blijft het gewoon billenknijpen....

Foto's RKC Waalwijk - ADO Den Haag: 1-1