adodenhaagjeugd.nl

Datum plaatsing: 02-03-2014 09:57:00

ADO Den Haag A1 verliest kwartfinale beker vanaf de penaltystip

Vandaag stond voor ADO Den Haag A1 de kwartfinale van het KNVB bekertoernooi op het programma. De loting had ADO Den Haag A1 gekoppeld in een thuiswedstrijd aan FC Utrecht A1.

FC Utrecht A1 is voor als nog bezig aan een zeer sterk seizoen en staat daardoor knap op een 3e plaats in de Eredivisie voor A-junioren. FC Utrecht A1 volgt beide koplopers PSV A1 en Ajax A1 momenteel op slechts 3 punten. Een op papier zware loting dus voor het elftal van trainers Kahya en van Weelden.

Door Branko van Pruijssen, teammanager ADO Den Haag A1

De eerste vijf minuten gaan over en weer. De eerste grootste kans is voor FC Utrecht A1 echter deze inzet gaat ruim naast. In de 10e minuut is het FC Utrecht A1 dat bijna een fout in de verdediging weet af te straffen. Mark Jacobs is nu met de voet de sta in de weg namens ADO Den Haag A1. Hierna pakt ADO Den Haag A1 de wedstrijd beter op. Uit een corner in de 13e minuut is Gervane Kastaneer die ruim over kopt. Aan de ander kant is het FC Utrecht A1 dat weer een kans krijgt binnen de minuut. Hierna gaan we een tijd gelijk op tot aan de 26e minuut als Desko Destanovic helemaal alleen door kan op de doelman van FC Utrecht A1. In plaats van rustig een hoek te kiezen, schiet hij keihard recht op de doelman die met moeite kan redden. In de 28e minuut is het een speler van FC Utrecht A1 die door loopt op een terugspeelbal op de Haagse doelman Mark Jacobs die wordt geraakt en geblesseerd blijft liggen. Wonderlijk laat scheidsrechter van den Berg echter door gaan en kent FC Utrecht A1 zelfs een corner toe. Mark Jacobs kan na een blessure behandeling door en redt vervolgens knap met de voeten op een inzet van dichtbij uit deze zelfde corner. Aan de andere kant is het Gervane Kastaneer die een bal direct uit de lucht neemt maar helaas de bal hoog over schiet. In de 39e minuut raakt Bahadir Bulut geblesseerd en voor hem komt in de plaats Hector Hevel. De wedstrijd is voor de rust feitelijk in evenwicht en zo halen we met een bril stand de rust.

Na de rust komt ADO Den Haag A1 vanaf minuut een goed uit de startblokken. De 2e helft is dan ook amper begonnen als ADO Den Haag A1 een goede combinatie kan opzetten en de bal bij Aleksander Jankovic krijgt. Hij kan dan vrij schieten op de goal maar raakt helaas de bal verkeerd en zijn inzet gaat hierdoor ruim over. ADO Den Haag A1 speelt na de rust zeer verzorgd voetbal en kan daardoor verder van de eigen goal afspelen. FC Utrecht A1 heeft het hier duidelijk moeilijk mee en komt er nog maar zelden gevaarlijk uit. Mark Jacobs moet uiteindelijk in de 63e minuut naar aanleiding van zijn opgelopen blessure in de eerste helft het veld geblesseerd verlaten en voor hem in de plaats komt Greg L'Ami. ADO Den Haag A1 is met alle respect voor FC Utrecht A1 de betere partij in de tweede helft maar veel al zijn de eind passes onzuiver of net te hard. Verder geeft het achterin nauwelijks tot niets weg. We lopen richting het einde van de wedstrijd als iedereen die vanmiddag aanwezig is feitelijk voelt dat de eerste die scoort zal gaan winnen. De inmiddels ingevallen Jan Verduin wordt aan de rechterkant gevonden en hij passeert vervolgens sterk en op snelheid zijn tegenstander. Zijn voorzet valt voor de voeten van Gervane Kastaneer die niet nadenkt maar meteen uithaalt en zo de 1-0 maakt in de 88e minuut. ADO Den Haag A1 rekent zich op dat moment al in de halve finale. We gaan inmiddels de blessuretijd in als in de 93e minuut FC Utrecht A1 een fout in de verdediging meedogenloos afstraft en zo met hun eerste echte gevaarlijke kans na rust de 1-1 op het scorebord schiet. Niet veel later fluit scheidsrechter van den Berg voor het einde.

Zo moeten beide ploegen vanaf elfmeter uit gaan "vechten" wie naar de halve finale door mag. Deze strijd gaat gedurende de eerste 10 schoten gelijk op. Greg L'Ami is op bijna alle inzetten van FC Utrecht kansloos maar weet de derde inzet bijna te stoppen, hij raakt de bal wel maar deze heeft echter genoeg vaart om hem te passeren. Ook de keeper van FC Utrecht A1 doet van zich spreken hij weet tot twee maal toe een inzet van ADO Den Haag A1 te keren. Echter beweegt hij beide keren te vroeg en moeten deze penalty's over genomen worden. ADO Den Haag A1 benut deze beide als nog en zo gaan we met 5-5 naar de beslissende fase. FC Utrecht A1 scoort de eerste en komt op 5-6. ADO Den Haag A1 kan uit de tegenstoot op gelijke hoogte komen echter de inzet wordt nu via de hand en de lat door de doelman van FC Utrecht A1 gestopt. FC Utrecht A1 bekert door en ADO Den Haag A1 is uitgeschakeld maar kan absoluut met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten.

Opstelling ADO Den Haag A1:
Mark Jacobs (63e minuut), Guy Smith, Richelo Fecunda, Bahadir Bulut (39e minuut), Tyronne Ebuehi, Desko Destanovic, Edo Knol, Aleksander Jankovic, Gervane Kastaneer, Marc du Chatenier, (76e minuut) Calvin Valies (88e minuut)

Wissels ADO Den Haag A1:
Pepijn van Zwieten - de Blom, Cody Claver, Furkan Eren, Sergio Calor (88e minuut), Jan Verduin (76e minuut), Greg L'Ami (63e minuut), Hector Hevel (39e minuut)

Opstelling FC Utrecht A1:
Menno Heus, Collin Seedorf, Sten Vreekamp, Sten Admiraal, Sofyan Amrabat, Gyrona Kerk, Bart Hamselaar (82e minuut), Rodney Antwi, Maarten de Lange (55e minuut), Menno Bark (60e minuut), Bryan Zwart (88e minuut)

Wissels FC Utrecht A1:
Joey Papamelodias, Guido Janssen, Carlos Groen (82e minuut), David Houtman, Burak Burak (55e minuut), Tom van der Linden (60e minuut), Max van der Doelen (88e minuut)

Scheidsrechter: De heer H. van den Berg