adodenhaagjeugd.nl

Datum plaatsing: 16-02-2014 10:07:00

ADO Den Haag A1 krijgt te weinig tegen Ajax A1

verslag van Branko van Pruijssen, teammanager ADO Den Haag A1.

De verwachtingen richting deze wedstrijd zijn anders als anders, waarom dat vraagt u zich vast af. ADO Den Haag A1 schakelde namelijk 2 weken geleden dit zelfde Ajax A1 nog zeer verdiend met 2-0 uit in de 1/8 finale van de KNVB beker. Afgelopen weekend sneuvelde ook al Feyenoord A1 in het Haagse Zuiderpark door met 2-1 te verliezen van een toen zeer gelukkig ADO den Haag A1. "Onverwachte" maar absoluut mooie resultaten voor de jeugdopleiding van ADO Den Haag.

Kon ADO Den Haag A1 vandaag echter wederom stunten tegen Ajax A1 of kwam Ajax A1 naar Den Haag terug om sportieve revanche te nemen voor de nederlaag van twee weken eerder? Gezien de stand op de ranglijst vooraf zou Ajax A1 met een overwinning of gelijkspel als koploper het Zuiderpark verlaten. ADO Den Haag A1 zou indien het niet verloor in alle opzichten goede zaken doen. Bij punt verlies van Ajax A1 zou ADO Den Haag A1 na dat het Ajax A1 al uitschakelde in de beker hen ook nog eens pijn kunnen doen in de strijd om het kampioenschap. Een mooie uitgangspunt dus op voorhand voor ADO Den Haag A1.

Onderleiding van de heer van der Perk starten we onder zeer winderige omstandigheden in het Zuiderpark. In plaats van 14:30 uur lopen we dankzij de standaard pascontrole nu meteen al uit naar 14:45 uur. ADO Den Haag A1 start met de wind schuin tegen. Ajax A1 heeft dan ook logisch in de eerste vijf minuten veel meer balbezit. Opmerkelijk is het dat scheidsrechter van der Hurk in de 7e minuut een buitenspelsituatie van Ajax A1 door laat gaan en Ajax A1 de eerste corner van de wedstrijd cadeau krijgt. Het levert Ajax A1 echter niets op. ADO Den Haag A1 krijgt na 10e minuten zelf de eerste corner als Tom van Veen opdat moment knap doorjaagt. Alleen zonder echt gevaar gaan we ook na deze corner verder met de wedstrijd. Met kunst en vliegwerk verdedigd ADO Den Haag A1 in de 13e minuut uit als Ajax A1 enigszins gevaarlijk is. Een minuut later is het een vrije trap voor Ajax A1 als Edo Knol ingrijpt rond de 18 meter, de bal gaat nu rakelings naast.

Ajax A1 zet in deze wedstrijd veel eerder druk als twee weken geleden waardoor ADO Den Haag A1 in de opbouw zuinig moet zijn. ADO Den Haag A1 speelt echter goed compact en geeft Ajax A1 nauwelijks tot geen kansen. Echte gevaarlijke kansen zijn er dus tot in de 20e minuut voor beide partijen niet. In de 22e minuut is het Tom van Veen die goed wordt weggestoken en in de 1 tegen 1 door kan richting het Amsterdamse doel. Alleen de Ajax verdediging grijpt hier helaas goed in. Gervane Kastaneer steekt vervolgens knap Tom van Veen weg alleen is er nu niemand van ADO Den Haag voor de goal in de 28e minuut die gevaarlijk kan worden. ADO Den Haag A1 speelt nogmaals zeer compact en houdt hiermee Ajax A1 ver van de goal. Daarnaast komt ADO Den Haag er met vlagen ook zeer goed uit. Uit een slechte ingooi van ADO Den Haag A1 komt het echter zelf in gevaar, achterin staat het in de Haagse verdediging gelukkig als een huis en uit de snelle Haagse tegenstoot krijgt ADO Den Haag A1 de grootste kans voor rust. Het is dan de 37e minuut als Tom van Veen verlengd en Gervane Kastaneer hard kan schieten op de goal. Een speler van Ajax A1 loopt nu helaas onbewust in de weg en de bal gaat in plaats van vol op de goal via hem achter. Ajax A1 komt echter 30 seconde voor de rust geheel uit het niets op een 0-1 voorsprong uit een voorzet. Via het hoofd kan het dan de bovenhoek zoeken en zo gaan we onverwacht met een achterstand naar de thee.

ADO Den Haag A1 heeft zoals u wellicht begrijpt het wind voordeel na de thee. Guy Smith heeft geblesseerd het veld verlaten in de rust en voor hem is Aleksander Jankovic ingebracht. De eerste 5 minuten gaan gelijk op alleen heeft nu ADO Den Haag A1 meer balbezit. De grootste kans is in de 2e helft is voor Segun Owobowale in de 53e minuut als hij fabelachtig wordt weggestoken en in de een tegen een terecht komt. In plaats van een bekeken schuiver, schiet hij echter snoeihard recht op de keeper. Segun ziet deze mega kans helaas voor gestopt worden. Ajax A1 zet daar echter weinig tot niets tegenover en is na de thee zelfs al vroeg begonnen met tijdrekken! In de 70e minuut keurt scheidsrechter van der Perk de 1-1 van ADO Den Haag af wegens een twijfelachtige overtreding in de 16 meter. ADO Den Haag A1 is gedurende de wedstrijd totaal niet de onderliggende partij en het beloond zich in de 77e minuut dan ook verdiend met de 1-1 als Tyronne Ebuehi de bal fraai met zijn verkeerde been hoog in de bovenhoek legt. ADO Den Haag A1 speelt hierna niet meer voor een punt maar gaat op zoek naar de winnende treffer die het over de gehele wedstrijd meer verdiend dan dit machteloze Ajax A1. De kansen stapelen zich op voor de groen gele echter de winnende voor ADO Den Haag A1 zit er niet meer in, ondanks ruim 10 minuten blessuretijd. Ajax A1 ontsnapt vandaag aan een nederlaag in Den Haag en ADO Den Haag A1 doet zich zelf daarmee helaas tekort. Ondanks dat is trainer van Weelden trots op zijn gehele selectie en is ook het gebak van een trotste trainer Kahya in de pocket voor ADO Den Haag A1.

Opstelling ADO Den Haag A1:
Mark Jacobs, Richelo Fecunda, Bahadir Bulut, Robin van der Meer, Tyronne Ebuehi, Guy Smith (45e minuut), Tom van Veen (88e minuut), Edo Knol, Gervane Kastaneer, Desko Destanovic (57e minuut), Segun Owobowale (73e minuut).

Wissels ADO Den Haag A1:
Cody Claver, Aleksander Jankovic (45e minuut), Furkan Eren (57e minuut), Calvin Valies (73e minuut), Sergio Calor (88e minuut), Rody de Boer, Marc du Chatenier.

Opstelling Ajax A1:
Xavier Mous (78e minuut), Leeroy Owuso, Damian van Bruggen, Damon Mirani, Terry Lartey-Sanhieze (81e minuut), Aschraf El Mahdioui, Queensy Menig, Abdelhak Nouri, Zakaria El Azouzi (78e minuut), Donny van der Beek, Elton Acolatse (61e minuut)

Wissels Ajax A1:

Indy Groothuizen (78e minuut), Danny Bakker (61e minuut), Adhem El Indrissi (78e minuut), Teun van Zweeden (81e minuut)

Scheidsrechter: De heer E. van der Perk

Wedstrijdverloop:
45e minuut 0-1 Queensy Menig
Rust
77e minuut 1-1 Tyronne Ebuehi

Gele kaarten:
29e minuut geel Aschraf El Mahdioui (Ajax)
40e minuut geel Damian van der Bruggen (Ajax)
56e minuut geel Bahadir Bulut (ADO Den Haag)

Voor foto's van deze wedstrijd lees het artikel Foto's wedstrijden ADO Den Haag Jeugdopleiding 15 februari