adodenhaagjeugd.nl

Datum plaatsing: 08-02-2014 23:12:00

ADO Den Haag A1 pikt 3 belangrijke punten van een sterk Feyenoord A1

In de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al op een woensdagavond in Rotterdam. Feyenoord A1 won toen met 2-1 maar ADO Den Haag A1 was toen zeker niet kansloos in Rotterdam.

(verslag: Branko van Pruijssen, teammanager ADO Den Haag A1)

Foto´s: Remco Hagenees

Feyenoord A1 had het een tijd lastig in de competitie maar draait nu naar behoren en staat daardoor voor aanvang van dit duel op de 3e plaats van de Eredivisie. De afgelopen jaren kon Feyenoord A1 echter niet winnen in het Haagse Zuiderpark (competitie en beker) en om die reden doken we vooraf toch nog even in de geschiedenisboeken. Sinds minimaal het seizoen 2009 - 2010 verloor ADO Den Haag A1 niet meer in het eigen Zuiderpark van Feyenoord A1. Verder speelde de ploeg van trainers Kahya en van Weelden de afgelopen weken als herboren en was het sinds 2 december 2013 nog knap ongeslagen. Afgelopen week won het zelfs nog in de 1/8 finale met 2-0 van "titelkandidaat" Ajax A1 en plaatste het zich daardoor voor de kwart finale. Daarin mag het op 1 maart 2014 aantreden tegen FC Utrecht A1 in eigen huis.

Vandaag dus op papier een mooi affiche in deze potentiële derby. Onder leiding van scheidsrechter de heer Duindam starten we na een spelers pas controle van 7 minuten om 14:37 in het Zuiderpark. De eerste 5 minuten start ADO Den Haag A1 goed alleen heeft Feyenoord A1 in deze fase veel meer balbezit. Het eerste gevaar komt dan ook van Feyenoord A1 in de 7e minuut, echter deze inzet gaat via de lat over. In de 10e minuut is het ADO Den Haag A1 dat uit een corner de bal aan de andere kant rakelings over de lat schiet. ADO Den Haag A1 komt vervolgens goed weg als door een miscommunicatie in de Haagse verdediging Feyenoord A1 in de een tegen een op Mark Jacobs af kan. Alleen deze kans helpt Feyenoord om zeep als het de bal naast schiet. Scheidsrechter Duindam keurt in de 17e minuut de 0-1 van Feyenoord A1 af vanwege buitenspel. Echter geeft direct Feyenoord A1 een overtreding op de rand 16. Deze inzet wordt knap gekeerd door Mark Jacobs en tot corner verwerkt. In de 20e minuut krijgt Feyenoord A1 weer een vrije trap die dit maal de Haagse paal raakt. ADO Den Haag A1 staat onderdruk en heeft het absoluut moeilijk in deze fase van de wedstrijd. ADO Den Haag A1 herstelt zich daarna redelijk maar kan enkel uit corners echt gevaarlijk voor de goal van Feyenoord A1 komen. Daarnaast heeft het heel veel last van de wind die dwars over het veld staat. In de blessuretijd weet Feyenoord A1 als nog op voorsprong te komen uit een verdwaalde voorzet waaruit de bal via de buik van een Feyenoord speler achter Mark Jacobs verdwijnt. Vlak daarna is het rust en gaan we naar de thee met een 0-1 achterstand.

Na de thee verschijnen twee ongewijzigde ploegen aan de aftrap. ADO Den Haag A1 komt echter scherp en goed uit de kleedkamer en creëert kansen doordat de wind Feyenoord A1 nu parten speelt. Een vrije trap van Desko Destanovic zorgt al snel voor gevaar alleen de kopbal van Bahadir Bulut wordt helaas gekraakt door Feyenoord A1. De kans van ADO Den Haag A1 daar direct op is wederom gevaarlijk. Amper een minuut later is het weer Desko Destanovic die kan schieten maar zijn kans gestopt ziet worden door de doelman van Feyenoord A1. In de counter moet ADO Den Haag A1 echter wel waken voor de tegenstoot van Feyenoord A1. De wedstrijd is nu in verhouding tot de eerste helft gekeerd en ADO Den Haag A1 heeft in het eerste kwartier de teugels in handen. De tweede counter na rust van Feyenoord A1 is echter wederom gevaarlijk maar gaat gelukkig rakelings naast de goal van Mark Jacobs. ADO Den Haag A1 is na de rust echter absoluut gevaarlijker als voor de rust tegen dit Feyenoord A1. Het is dan ook ADO Den Haag A1 wat verdiend op gelijke hoogte komt in 76e minuut als Gervane Kastaneer de bal verlengd en er voor zorgt dat Tom van Veen de bal in de kruising kan schieten 1-1. Deze goal is reden voor heel Feyenoord A1 om verhaal te gaan halen bij scheidsrechter Duindam. Scheidsrechter Duindam wuift echter terecht in deze situatie het vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel weg. Onverdiend is het echter wel dat hij aanvoerder Rick Dekker hier de gele kaart toont op het moment dat hij enkel aan hem vraagt of ze af mogen trappen. In de 82e minuut stopt Mark Jacobs knap een schot van afstand van Feyenoord A1 en houdt ADO Den Haag A1 in de wedstrijd. In de 86e minuut is het wederom ADO Den Haag A1 dat goed weg komt na een mega kans van Feyenoord A1, die wederom maar gelukkig voor ADO den Haag A1 wordt gemist. Feyenoord A1 is vandaag in het Zuiderpark in de afronding gelukkig absoluut niet effectief en had feitelijk ruim voor kunnen staan als het een of meerdere van de 100% kansen die het vandaag heeft gekregen had benut. De wedstrijd kantelt echter in het voordeel van ADO Den Haag A1 als Gervane Kastaneer wordt ingespeeld en in de 88e minuut droog maar onhoudbaar de 2-1 binnen ramt. Deze goal van Gervane Kasteneer had bij een vlagsignaal van de grensrechter van Feyenoord A1 zo maar terecht afgekeurd kunnen worden. Maar in deze situatie bleef de vlag gelukkig naar beneden. Hierna wisselt ADO Den Haag A1 nog twee keer maar blijven 3 zeer belangrijke punten in het Haagse Zuiderpark. De 3 punten waren zeer welkom vandaag, zeker gezien het feit dat met name voor de rust ADO Den Haag A1 al met een 0-3 achterstand naar de thee had kunnen gaan. Dankzij deze overwinning klimt ADO Den Haag A1 weer één plek op de ranglijst en staat het nu op de 10e plaats. Volgende week zaterdag komt Ajax A1 op bezoek in het Zuiderpark, aanvang 14:30 uur.

Opstelling ADO Den Haag A1:
Mark Jacobs, Richelo Fecunda, Bahadir Bulut, Robin van der Meer, Pepijn van Zwieten - de Blom (67e minuut), Guy Smith, Tom van Veen, Edo Knol, Gervane Kastaneer (89e minuut), Desko Destanovic (88e minuut), Segun Owobowale.

Wissels ADO Den Haag A1:
Tyronne Ebuehi (67e minuut), Aleksander Jankovic, Furkan Eren (88e minuut), Calvin Valies (89e minuut), Sergio Calor, Jorri van der Aar, Mark du Chatenier.

Opstelling Feyenoord A1:
Maarten de Fockert, Rodney Lopes Cabral, Stijn Houben, Matthijs Blijham (86e minuut), Stef Gronsveld, Rick Dekker, Oussama Idrissi, Bart Nieuwkoop, Wessel Dammers, Rick Karsdorp, Marlon Slabbekoorn (70e minuut)

Wissels Feyenoord:
Ryan Korporaal, Jesse Driebergen, Vincent van Dorp, Tim van de Linden, Brandon Richardson (86e minuut), Randy Elst (70e minuut), Dion Kassels