Datum plaatsing: 25-01-2014 21:36:00

Verdiende winst op Feyenoord: 3-2 (foto's en verslag)

ADO Den Haag heeft in een spectaculaire wedstrijd verdiend de Zuid Hollandse derby gewonnen. Met rust leidde de ploeg met 2-0. Feyenoord kwam tot 2-2 terug, maar Alberg maakte de verdiende 3-2 en zorgde voor drie belangrijke punten...

De wedstrijd begon al goed. De oerhaagse Kraaien zetten voor de wedstrijd de wedstrijd al goed op scherp. Ze hadden mooie geel/groene rookpotten meegenomen en de haagse supporters hadden een man of 100 uit Italie op bezoek. De 25 jarige vriendschap tussen Juventus werd gevierd met prachtige spandoeken.

Het stadion zat voor het eerst in tijden ook weer eens goed vol en samen met het volle uitvak zorgde dat natuurlijk voor wat extra's. Ook fijn: er was heel wat extra beveiliging, maar die bleek niet nodig. Er was geen sprake van spanning tussen beide supportersgroepen en er waren ook geen groepen Feyenoord supporters in verkeerde vakken beland.

ADO startte met Bakker op het middenveld en Zuiverloon weer naast Beugelsdijk. Schet mocht het rechtsvoor proberen. Hij zou de enige speler blijken die deze avond uit de toon viel, want hij speelde een ongelukkige wedstrijd. Feyenoord was zoals verwacht wel sterker, maar kon eigenlijk niet zoveel creeeren. Het baltempo was te laag en de inzet van ADO was prima.

In de achtste minuut leek Immers te scoren nadat de centrale verdediging uit elkaar werd gespeeld. Hij bleek echter buitenspel te staan, dus zijn feestje ging niet door. De Haagse formatie knokte zich in de wedstrijd. Steeds vaker wist het middenveld de Rotterdammers uit te spelen en de druk verplaatste zich. Nadat eerder Tom Beugelsdijk al een grote kopkans kreeg om de score te openen, wist hij dat uit een corner wel te doen. In de lange hoek kon hij ongehinderd inkoppen en omdat de Rotterdammers niemand op de doellijn hadden staan, betekende dat de 1-0.

ADO ging niet achteruit voetballen en Feyenoord kon geen vuist maken. Net toen iedereen dacht te gaan rusten, wist van Haaren Malone te vinden. Die gaf de bal aan Bakker, die knap inkopte in de extra tijd van de eerste helft: 2-0.

Een ongekende luxe die ADO nog niet veel heeft meegemaakt dit jaar. In de tweede helft ging Feyenoord uiteraard meer op de aanval spelen en moest ADO verder naar achteren. Toch bleef iedereen vechten en loerde ADO op de counter. Daardoor kon Feyenoord niet vol op de aanval spelen en duurde het lang eer Feyenoord echt kansen kreeg. Halverwege de tweede helft, kantelde de wedstrijd meer en meer naar Feyenoord. Immers scoorde wel nog een keer, maar stond weer in buitenspelpositie en tot twee keer toe wist Coutinho redding te brengen.

Toch wist Feyenoord de aansluiter te maken: Clasie kreeg een bal op de rand van de 16 meter vol op zijn schoen en die vloog prachtig het goal in. En ook toen was het nog niet gedaan voor ADO. Ze bleven goed en fel spelen. Feyenoord had uiteindelijk een speler van ADO nodig om de gelijkmaker te maken. De verder prima spelende Meijers vergat de bal weg te rossen op de rand van het strafschopgebied. De bal werd afgepakt en direct doorgespeeld naar Pelle die makkelijk kon scoren: 2-2. Het was de enige keer dat de Feyenoord aanhang even hoorbaar was, ook bij hen zat er weinig overtuiging in de support vanavond.

ADO leek nu in te storten en was rijp voor de sloop. Feyenoord ging voor de overwinning en het was wachten op het genadeschot. Die kwam, maar dan wel in het voordeel van ADO Den Haag. Alberg ging met Van Duinen (die verder nauwelijks een bruikbare bal kreeg) een een-tweetje aan en wipte de bal omhoog. Daardoor kon hij mooi in kon schieten: 3-2.
En die voorsprong gaf de ploeg niet meer weg. Al was het billen knijpen: de drie punten konden op naam van ADO worden geschreven. Drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Absolute uitblinker en niet voor het eerst: Beugelsdijk. Van Haaren en Meijers deden het ook prima en Danny Bakker was een belangrijke stofzuiger op het middenveld.

Door de overwinning stijgt ADO heel even naar de 15e plek. Dat voelt natuurlijk goed. De ploeg heeft thuis nu van Feyenoord, Twente en Vitesse gewonnen, in dat opzicht zit het wel goed. Als de ploeg zelf ook moet aanvallen, wordt het moeilijker, dus we zijn er nog niet.
Maar dat zal de ploeg zelf ook wel weten. Een goed begin is het in ieder geval en de ploeg heeft sinds lange tijd weer eens aan klantenbinding gedaan.