support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 34 22 7 5 73
2 RJC 35 20 11 4 71
3 GRO 34 20 7 7 67
4 DOR 35 18 12 5 66
5 GRA 35 18 5 12 59
6 ADO 34 16 10 8 58
7 NAC 35 14 9 12 51
8 MVV 34 14 7 13 49
9 JAZ 34 14 7 13 49
10 EMM 35 14 6 15 48
11 HEL 35 13 8 14 47
12 CAM 34 13 6 15 45
13 VVV 34 12 9 13 45
14 JAJ 35 10 9 16 39
15 EIN 34 8 14 12 38
16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32
18 JPS 34 8 7 19 31
19 DBO 35 7 9 19 30
20 JUT 34 5 9 20 24
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 25-01-2014 09:11:00

ADOfan van de week (62) Ed


Deze week is Ed van Bommel ADOfan van de week.
Wil jij als bezoeker van ADOfans.nl ook een keer ADOfan van de week zijn, neem dan contact met ons op via: adofans@hotmail.com


Naam : Ed van Bommel

Woonplaats : de Cocksdorp, Texel

Geboorteplaats : Den Haag

Geboortedatum : 7 oktober 1951


Wat is je beroep : Kunsthandelaar en juridisch adviseur



Wie is je werkgever : Ik ben al heel lang zelfstandig.



Burgerlijke staat : Ik ben getrouwd met Carla, al sedert 1976. Wij hebben drie zonen, Ferre 34 jaar, Koen 31 jaar en Tom 23 jaar. Met mijn oudste zoon kijk ik met regelmaat via de computer naar ADO. Koen woont in het buitenland, maar volgt het wel en Tom heeft helemaal niets met voetbal.



Voetbal je zelf of heb je gevoetbald : Ik was jarenlang keeper van  ADO. Van 1961 tot ergens rond 1970. Ik heb nog gespeeld met Simon van Vliet, Rob Ouwehand, Aadje Kila, Hans Bres, Cees Storm, Cees de Jong. Allemaal jongens die betaald voetbal zijn gaan spelen. Toen ik 11 of 12 was kwam er op een woensdagmiddag tijdens een training van Rinus Loof eens een wat oudere jongen langs die keeperstraining ging geven. Een jongen van een jaar of 16/17. Dat was Aadje de Mos, die toen zijn eerste stappen zette op de trainersloopbaan die zou volgen. Ik weet die training nog goed en Aad was toen al zeer gedreven. Later kwam ik Aad weer tegen op de Pedagogische Academie, waar hij natuurlijk trainer was van het schoolteam. Een gesprek met Aad ging natuurlijk altijd over voetbal.



Hoe lang ben je al ADOfan : Eigenlijk vanaf mijn kindertijd, toen ik eens op een zaterdagmiddag met een vriendje naar het Zuiderpark ging om naar voetbal te kijken. Dat vriendje had een broer en die speelde bij ADO. Ik ging vervolgens iedere zaterdagmiddag naar ADO en later met mijn vader op de zondagmiddag naar ADO 1 kijken. Vooral de zaterdagmiddagen vond ik heel leuk. In de ochtend moesten we nog naar school, daarna snel naar huis, eten en met een kwartje welk ik van mijn moeder kreeg daarna snel naar het  ADO veld in het Zuiderpark. Er werd toen op de velden 3, 4, en 5 gespeeld. Achter de hekken waren er nog de velden 7 en 8, waar ook door ADO gebruik van werd gemaakt. Tussen 5 en 6 uur kwam ik weer thuis.



Wat was de eerste wedstrijd die je ooit bezocht : Ik kan me ADO tegen DOS herinneren. Met Nico van Zoghel bij DOS in het doel. Ik geloof dat ADO verloor in het was denk ik rond 1960. Dat was het elftal met Carol Schuurman, Theo Timmermans, Lex Rijnvis, Henk Jans enz. Piet van Oostrum in het doel.



In welke vak zat je in het Zuiderpark : Zitten was er in 1960 nog niet bij, maar meestal stond ik achter het doel aan de Moerwijkzijde. Later zat ik inderdaad achter het doel aan de Zuiderparkzijde, waar alle kinderen en jeugdleden zaten. De kippenren werd dat genoemd. Daarna stond ik achter het doel op de tribune aan de Zuiderparkzijde onder het oude scorebord. Altijd met een vaste groep.



Ga je alleen of met famlie/vrienden naar de wedstrijden : Eerst dus met mijn vader, later alleen want ik kwam altijd wel anderen tegen. Tegenwoordig kom ik nooit meer bij ADO. Ik zou wel heel graag nog eens een wedstrijd bezoeken.



In welke vak zit je in het Kyocera stadion : ik ben pas één keer in het nieuwe stadion geweest. Tijdens de familiedag speelde ADO tegen Swansea. Wat een baggerwedstrijd. Verder kom ik nooit meer in Den Haag.



Wat vindt je het mooiste Stadion Zuiderpark of Kyocera stadion : Zuiderpark. Dat was een stadion met een hart, met leven, met historie. Het nieuwe is voor mij een betonnen bak. Ik vind er helemaal niets aan.



Heb je een seizoenskaart of koop je losse kaartjes : Ik ga dus nooit, maar volg ADO via de media en kijk als het mogelijk op de computer. Ik zou wel heel graag weer eens een wedstrijd bezoeken. Dus als iemand kaartjes voor me kan regelen, dan zou dat heel fijn zijn.



Bezoek je ook uitwedstrijden : Nee, niet te doen vanaf het eiland. Ik bezoek zelfs geen thuiswedstrijden. Moet je altijd clubcards voor hebben of iets dergelijks en ik heb deze niet.



Wat vindt jij de meest memorabele wedstrijd en waarom : De eerste die in mij opkomt is ADO tegen West Ham United. Met de rust al 4-0 voor, waaronder drie van Aad Mansveld. Het werd 4-2 uiteindelijk. Wat een wedstrijd, wat een sfeer en wat een voetbal. Een andere wedstrijd welke ik me herinner was een openingswedstrijd van ADO tegen Twente, ik dacht in 1971. ADO won met 4-1 en Harald Berg scoorde drie keer in zijn eerste competitieduel. Wat een speler die Berg.

 

Wat vindt jij het mooiste ADO doelpunt ooit en waarom : Voor de ouderen onder ons: Harrie Heynen die de bal uit een corner van Aarts in één keer op de schoen nam en tegen Ajax op die wijze de winnende erin kegelde. Ergens in het tweede gedeelte van de jaren 60 in de vorige eeuw.



Wie was voor jou de beste speler ooit : Mansveld, met afstand op alles en iedereen. Daarna Harald Berg, Cees Weimar, Piet de Zoete, Lex Schoenmaker, Ton Thie, Harrie Heynen, Kees Aarts, Louis de Puyt, daarna Martin Jol, Henk van Leeuwen, Aadje Kila, Harrie Vos en Dick Advocaat, Theo van den Burgh. Je ziet het, allemaal spelers van enkele decennia geleden. De spelers van heden staan nog niet in de schaduw van deze spelers. Niemand, maar dan ook geen enkele speler van het huidige team van ADO Den Haag zou in het eerste hebben gestaan in de periode 1964 tot 1971. Wellicht een enkeling in de selecties die daarna kwamen. Het niveau is op dit moment bedroevend, zo vind ik. De zo geroemde Holla en Van Duinen zouden de schoenen nog niet hebben  mogen poetsen van eerder genoemde spelers. Wat een kwaliteit was er toen, wat een gebrek aan kwaliteit op dit moment.



Welke speler mag er van jou ooit (terug) komen bij ADO Den Haag en waarom : Niemand, eens weg, altijd weg. Maar voor Aadje Mansveld zou ik zeggen: Beste Aad, welkom thuis.


Wat is je favoriete club in het buitenland : FC Antwerpen en Swansea City



In het kader van onze rubriek ADOfans visit, welke wedstrijd zou jij nog weleens willen bezoeken : Ik zou nog wel eens op een zondag een gewone wedstrijd van ADO willen zien. Maar dan wel op een zodanig tijdstip dat ik weer rustig naar Texel kan terugrijden.



Wat voor rapportcijfer geeft je het beleid bij ADO : ik heb er niet teveel zicht op, maar ik vind (zeker vond) het allemaal wat ondoorzichtig. Een kleine voldoende denk ik.



Wil je verder nog iets kwijt : Ja. ADO is voor mij typisch een ploeg die “verzorgd” voetbal wil spelen. Combinatievoetbal noemt men dat. In het klein Barcelona nadoen. Maar ze kunnen het niet. De spelers hebben er de capaciteiten niet voor. Dat is geen schande, want in Nederland hebben weinigen dat wel. Maar het resultaat is dat een speler die volledig vrij staat in een oneindig traag tempo een andere speler gaat zoeken en aanspelen die ook volledig vrij staat. En die schuift het balletje dan weer terug. Voorbeeld: kijk naar Wormgoor, Beugelsdijk en de vleugelverdedigers. Op de wijze hoe deze spelers de balletjes naar elkaar spelen, daarvoor kunnen ze mij ook nog opstellen. Dat red ik wel. Dat trage, doelloze heen en weer spelen van de bal zonder ooit maar een intentie te hebben vooruit te gaan. Ik snap het wel, want als uiteindelijk iemand de bal vooruit de diepte in speelt (meestal Wormgoor) dan is het inleveren en blijken ze dat niet te kunnen. Het is dus een kwaliteitsgebrek. En ik heb geleerd: doe niet wat je niet kunt. Maar trainer wel op.

Daarom mijn advies: hou het spel simpel. Het gaat er niet om wat achterin en op het middenveld gebeurt, rondom het strafschopgebied van de tegenstander is het te doen. Zo snel mogelijk daarheen met de bal en dan daar je kapot werken. Verder hoop ik dat ze dit seizoen niet degraderen, maar het veldspel is zo bedroevend slecht, zo armoedig, zo gespeend van enige kwaliteit, zo erbarmelijk pover, dat ik er een slecht gevoel bij heb.

En verder slechts nog iets wat iedereen kan zien: Steijn heeft het niet en kan het niet. Aardige man om de bal op te pompen, maar in kwaliteit gelijk aan zijn spelers. Niks dus. Niet zo lang geleden zei hij nog dat hij kon worden afgerekend op de resultaten van 2012 en 2013. Dat waren zijn selecties. Welnu, zie de resultaten en reken af.
 

 

Wil jij als bezoeker van ADOfans.nl ook een keer ADOfan van de week zijn??? Stuur dan even een mailtje naar  adofans@hotmail.com

 

 

 

of  Klik HIER om het vragenformulier te downloaden