Vrouwenvoetbal: foto's ADO Den Haag - RSC Anderlecht (0-1)

Het vrouwenteam van ADO Den Haag heeft vrijdagavond in het Kyocera stadion verloren van RSC Anderlecht.

Sarina Wiegman kon vandaag weer beschikken over de drie speelsters die door bondscoach Roger Reijners werden opgeroepen voor de trainingsstage vorige week van het Nederlands vrouwenelftal in Spanje.  Bij de eerste selectie voor het trainingskamp was Kim Dolstra al uitgenodigd. Op de dag voor vertrek werd Renate Jansen opgeroepen en later voegde doelvrouwe Barbara Lorsheyd zich bij de groep.

Vanavond stonden ze gewoon weer in de basis in een BeNe Leage duel in het eigen Kyocera stadion.

Voor het duel werd het vriendinnetje van Storky aan het publiek gepresenteerd, met daaraan verbonden een prijsvraag. Het vriendinnetje heeft nog geen naam, en degene die de mooiste en/of passende naam bedenkt krijgt een mooie prijs.

Ondanks de vele doelkansen voor beide teams vielen er geen doelpunten in de eerste helft. Vlak voor het einde van de eerste helft dachten de Belgen op voorsprong te komen, maar omdat er vanuit buitenspelpositie gescoord werd, kwam het doelpunt niet op het scorebord te staan en ging de rust met een 0-0 stand in.

In de tweede helft wisten de gasten echter wel op voorsprong te komen en daardoor werd de eindstand 0-1.