Datum plaatsing: 07-01-2014 22:23:00

Verslag en foto's ADO Den Haag onderuit in oefenduel tegen Preussen Munster

De eerste oefenwedstrijd die ADO Den Haag tegen het Duitse Preussen Munster heeft gespeeld heeft ADO Den Haag met een 0-1 nederlaag afgesloten. Het doelpunt werd in de slotminuut van de ietwat merkwaardige eerste helft gescoord.

Net als in het vorige trainingskamp in Estepona speelde ADO Den Haag op haar eigen trainingsveld gelegen op het Don Julia Golf complex een oefenwedstrijd. De tegenstander was het Duitse Preussen Munster dat deze week het naastgelegen trainingsveld op het complex gebruikt en deze week ook in hetzelfde hotel verblijft.

De wedstrijd was gepland om 16.00 uur te beginnen en spelers, technische staf, sponsors en supporters en organisatie was aanwezig, echter ontbrak het aan een scheidsrechter. Na lang wachten en veel telefoontjes gepleegd te hebben werd er besloten om de wedstrijd na 25 minuten wachten te laten beginnen. Jan Paul Saeijs werd van commercieel manager gepromoveerd tot scheidsrechter en Rick Hoogendorp fungeerde net als 1 van de Duitse begeleiders als grensrechter met een hesje als vlag.

Ondanks het feit dat er 1 gele kaart beschikbaar was besloot Saeijs zonder gele kaart en zonder fluit aan de wedstrijd te beginnen, hetgeen hem goed afging.

Zoals te doen gebruikelijk stelden de trainers 2 verschillende spelersgroepen op in de 2 helften.
Toen na 27 minuten het arbitrale trio het speelveld betrad kon Saeijs onder applaus de leiding overdragen aan de Spanjaarden. De Duitsers begonnen fel aan de wedstrijd en ADO Den Haag kwam er in het begin niet echt aan te pas. De enige spelers die de Duitse verdedigingsmacht af en toe wisten te omzeilen waren in de eerste helft Kramer en Van Haaren. Maar die wisten in de rommelige eerste helft niet tot scoren te komen. De Duitsers wisten dat wel te bereiken en dat nog wel in de laatste minuut van de eerste helft.

Om te voorkomen dat door het uitstellen van het aanvangstijdstip  het slotgedeelte van de wedstrijd na zonsondergang gespeeld zou moeten worden hadden beide elftallen die in de tweede helft in actie zouden komen op het bijveld een warming up gedaan en werd de tweede helft zonder onderbreking meteen aangevangen.

Ook deze helft kenmerkte zich door het felle spelen van de Duitsers en het slordige spel van ADO Den Haag, waarbij de Duitsers zelfs nog enkele grote doelkansen kregen, deze werden echter door Bas Meeuwissen gekeerd. Ook Mike van Duinen en Ninos Gouriye kregen enkele kansen en ook Holla had vanuit een vrije trap net buiten de 16 de mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren. Maar geen van deze kansen werden benut. Zodat het eind van de wedstrijd bereikt werd met de stand die met de rust al bereikt was: 0-1.

Enige smet op de wedstrijd was een rode kaart die Danny Holla in de slotfase van de wedstrijd opliep voor ongepast gedrag naar de scheidsrechter toe. Volgens verschillende aanwezigen zou Holla naar de tegenstander/scheidsrechter gespuugd hebben, hetgeen niet door iedereen bevestigd kon worden. Naar later bleek had Holla in de directe nabijheid van de scheidsrechter naar een tegenstander  gespuugd.

Trainer Maurice Steijn liet na afloop van het oefenduel weten dat hij deze wedstrijd als een veredelde training had gezien, waarin hij alle spelers: jeugd en eerste selectie heeft laten spelen. En dat pas de wedstrijd donderdag tegen KV Oostende als echte voorbereiding voor de wedstrijd tegen NEC ziet.

Aanstaande donderdag speelt ADO Den Haag nog een tweede oefenwedstrijd tegen KV Oostende. Trainer Maurice Steijn heeft al aangegeven dat in die wedstrijd de selectie zal spelen die in de belangrijke uitwedstrijd tegen NEC zal spelen.