Datum plaatsing: 20-12-2013 22:42:00

Vrouwenvoetbal: foto's en verslag ADO Den Haag - SC Heerenveen (3-1)

ADO Den Haag speelde vanavond de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop en de club had de omlijsting van het duel met medewerking van een aantal sponsors extra feestelijk gemaakt.

Zo waren er gratis oliebollen en chocolademelk en voor de jongere supporters waren er ook groene en rode mutsen.

De wedstrijd was extra spannend omdat ADO Den Haag en SC Heerenveen voor het duel begon dezelfde plek op de ranglijst deelden.

Het begin van de eerste helft verliep uiterst moeizaam en de tegenpartij had  de meeste kansen op een openingsdoelpunt. Die kwam dan ook in de 21e minuut, maar doordat de voet van Kim Dolstra van ADO het laatst de bal raakte kwam het doelpunt voor Heereveneen op haar naam.
Een minuut later moest Yvette van der Veen met een blessure het veld af, zij werd vervangen door Lisanne Grimber die vanavond haar 100e wedstrijd speelde!
ADO Den Haag kreeg gaandeweg de eerste helft weer grip op de wedstrijd en Renate Jansen scoorde in de 36e minuut de geijkmaker. Een paar minuten later kon ze  uit een vrije trap haar ploeg zelfs bijna op voorsprong zetten, maar doelvrouwe Olthof wist uitstekend te redden.

Na de rust leek het er lang op dat beide ploegen met de gelijkstand van 1-1 genoegen moesten nemen.  Pas na het haags kwartiertje werd het spannend. Vivianne Miedema van Heerenveen kreeg een enorme kans om de score uit te bouwen, maar Barbara Lorsheyd wist haar doel schoon te houden.  Drie minuten voor het eind van de officiele speeltijd was het dan toch ADO dat op voorsprong kwam. Tessa Oudejans zette uit een voorzet van Renate Jansen op een fraaie wijze via de onderkant van de lat haar team op voorsprong: 2-1.
De Friezinnen zetten nog even alles op alles om gelijk te maken, daardoor vielen in de Friese verdediging en  kwamen er kansen voor ADO Den Haag.  Renate Jansen wist in de blessuretijd uit een voorzet van Grimberg de Friese doelvrouwe te omspelen en de bal in het lege doel te schoppen en zette de 3-1 eindstand op het scorebord.

ADO Den Haag staat nu met 25 doelpunten uit 14 wedstrijden op een gedeelde 5e plek in de BeNe League.

Opstelling ADO Den Haag: Barbara Lorsheyd; Kim Dolstra, Paola van der Veen, Yvette van der Veen (22. Lisanne Grimberg), Lucienne Reichard, Lineth Beerensteyn, Renate Jansen, Tessa Oudejans, Vesna Veltrop, Kitty Susan, Daphne in 't Veld