Datum plaatsing: 14-12-2013 23:47:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag verliest kostbare punten tegen RKC (1-2)

Het belang van deze wedstrijd was voor beide ploegen zeer groot. ADO hoopte met winst uit de kelder van de eredivisie te ontsnappen

De Waalwijkers die op de ranglijst nog onder de Hagenaars staan, zitten de laatste weken in een goede flow, in de laatste 3 wedstrijden werd er respectievelijk tegen Feyenoord gewonnen en  gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle en Cambuur .

Steijn dacht na de onverwinning op FC Groningen van vorige week: 'Never change a winning team' en  zette dus dezelfde mannen in het veld als in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Groningen. Hij sprak voor de wedstrijd de hoop uit de  bonuspunten van de uitoverwinning op FC Groningen te verzilveren in de thuiswedstrijd tegen RKC.
Op het kunstgras in het Kyocera  stadion wist ADO Den Haag 2 van de 3 duels te winnen en dus was men vol goede moede moed.

Dan de wedstrijd:
ADO Den Haag zette vanaf de eerste minuut druk en kreeg kans op kans, maar wist de geboden kansen niet te verzilveren. RKC kwam na zeven minuten voor de eerste keer in he doel van doelman Coutinho en wist die ene kans die ze kregen te benutten. Een voorzet van rechts kwam via het hoofd van Danny Bakker voor de voeten van Anderson,  die tot grote ontsteltenis van het 12.000 koppige publiek  de bal verrassend achter Coutinho wist te krijgen.
Veel grote kansen waren en daarna voor o.a. Mike van Duinen en Michiel Kramer maar de bal kwam niet tussen de palen, mede door de goede reddingen van de Waalwijkse doelman Van Dijk. De eerste helft werd met een 0-1 achterstand ingegaan.

ADO begon ook aan de tweede helft goed maar een counter van RKC werd door Vito Wormgoor op de  rand van de 16 gestopt, en arbiter Janssen die in de eerste helft terecht geen penalty gaf na een overtreding op Tommie Beugelsdijk, kende de gasten wel een makkelijk gegeven penalty toe die door Duits genomen werd. Coutinho ging echter naar de goede  hoek en wist op fraaie wijze de 0-2 te voorkomen.
De Waalwijkers die de rest van de wedstrijd zich op verdedigen toelegden hoopten ondanks de gemiste penalty toch de drie punten vast te kunnen houden en hun tactiek leek ook te gaan lukken en het lukte hen zelfs nog de voorsprong uit te breiden. Een grote kans van Alberg, die  voor Van Haaren in het veld was gekomen, werd door de RKC verdediging tot een corner verwerkt. Uit die corner wist RKC de bal te veroveren, het elftal van Edwin Koeman counterde direct op het doel van Coutinho af en Anderson stifte de bal over Coutinho heen: 2-0.
Steijn besloot op dat moment pas om Tommie Beugelsdijk als stormram naar voren te sturen en dat beloonde de robuuste verdediger die wederom, net als tegen Groningen de beste speler was, met een doelpunt. De aansluitingstreffer viel echter te laat in de wedstrijd om nog de gelijkmaker te forceren.

De Waalwijkers die met 3 punten naar huis gingen  passeren  ADO Den Haag op de ranglijst.

Volgende week zondag staat de zware uitwedstrijd tegen het zwalkende PSV op het programma.